AEC info

Kiezen voor een gietvloer of laminaat?

Geplaatst op

Wanneer je nieuwe woning betrekt, dan is het handig om een nieuwe vloer uit te zoeken. Het kan ook zijn dat de vloer in je woning vervangen moet worden. In deze blog gaan we je vertellen wat je kan doen om beter een keuze te maken voor wat betreft het soort vloer dat je gaat kiezen. Lees snel verder en doe je voordeel met deze tips.

Gietvloer of laminaatvloer

Er zijn twee vloer die erg populair zijn, de gietvloer en de laminaatvloer. Beiden hebben zo een voordelen:

  • Gietvloer heeft een bijzonder groot voordeel als het gaat om duurzaamheid. De gietvloer is erg slijtvast en makkelijk schoon te maken. Daarnaast is hij waterafstotend omdat hij gemaakt is van kunststof. Gietvloer kun je makkelijk combineren met vloerverwarming. Dit type vloer zet gemakkelijk uit zonder te scheuren. De gietvloer heeft een realistische prijs, maar deze ligt hoger dan een laminaatvloer.
  • Een laminaatvloer heeft als voordeel dat deze vrij goedkoop is en dat je hem zelf kunt leggen. Laminaatvloer kan zo’n 15 tot 20 jaar meegaan. Dit is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van hoe je hem gebruikt. Heb je jonge kinderen, dan zal hij misschien eerder slijten. Ook hangt het af van de toplaag van de laminaatvloer. Is deze toplaag extra krasbestendig, dan zal ook de vloer in zijn geheel langer meegaan.

Het zijn dus zo de voordelen die tegen elkaar moeten afwegen om zo uit te komen bij een goede keuze voor je nieuwe woning of om je bestaande vloer te vervangen.

Conclusie

Wanneer je wat extra geld te besteden hebt, is het fijn om een gietvloer aan te schaffen, omdat deze heel erg lang meegaat en gemakkelijk schoon te houden is. Daarnaast is het een vloer die in combinatie met een vloerverwarming heel makkelijk meegaat met de warmtewerking. Een laminaatvloer is goedkoop en zelf te leggen. Vooral starters moeten zich dus even budgettair beraden over wat ze willen doen.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden