AEC info

Kan ik een uitvaartverzekering afsluiten als ik in de bouw werk?

Geplaatst op

Zijn gezin beschermen door niet te betalen voor zijn begrafenis is een belangrijk argument voor organisaties die uitvaartcontracten op de markt brengen. Met dit type contract kunnen werknemers in de bouw inderdaad kapitaal opzij zetten dat zal worden gebruikt om de begrafeniskosten te dekken wanneer de tijd daar is. Naast de pijn die gepaard gaat met het overlijden, hoeft het gezin deze kosten niet te dragen, waarvan het bedrag niet te verwaarlozen is. Ze helpen bepalen hoe de begrafenis zal verlopen. Zo kan de werknemer in een uitvaartovereenkomst zijn wensen voor de plechtigheid aangeven: begrafenis of crematie, keuze doodkist of urn, transport, bloemen…. Plannen hoe u uw begrafenis gaat betalen, is een goed idee en bespaart uw gezin geld en stress wanneer de tijd daar is.

Voordeel uitvaartverzekering:

De dood en begrafenis van een dierbare kan een zware last zijn voor dierbaren, niet alleen emotioneel, maar ook financieel. Het doel van deze verzekering is om nabestaanden niet te belasten met uitvaartkosten. De verzekerde betaalt gedurende zijn leven een bepaald bedrag aan het verzekeringsfonds. Bij overlijden krijgen nabestaanden een vast bedrag. Het is ook dat de begrafeniskosten worden betaald. Vaak is het ook mogelijk om het bedrag in termijnen te laten uitbetalen in de vorm van een pensioen. Een uitvaartverzekering is vooral gunstig voor mensen met gezinnen die in zeer gevaarlijke beroepen zoals de bouw werken, omdat ze de wensen en details van hun eigen begrafenis kunnen vastleggen en deze volledig kunnen financieren. Zo kan het abonnementsrecht ook in het kader van een uitvaartregeling worden overgedragen aan een uitvaartondernemer. In geval van maatschappelijke nood worden de activa erkend als beschermend vermogen, d.w.z. ze kunnen niet worden gebruikt voor andere doeleinden dan begrafenissen, maar een dergelijke voorziening is in strijd met de wet. mogelijkheid van een sociale begrafenis.

Wat moet u controleren voordat u een uitvaartverzekering afsluit?

De arbeiders die werken worden uitgenodigd om na te gaan of de kwaliteit van een uitvaartcontract aan hun verwachtingen voldoet: Ten eerste, de kosten: in het algemeen rekenen de voorzorg organisaties vergoedingen aan op de betalingen en jaarlijkse beheerkosten. Houd er rekening mee dat deze vergoedingen van het kapitaal worden afgetrokken en exorbitant kunnen zijn. Controleer of het resterende bedrag voldoende is om de begrafenis te financieren. Dan de herwaardering van het kapitaal: die is over het algemeen erg laag terwijl de begrafeniskosten de afgelopen jaren sterk zijn gestegen. Controleer of het gedefinieerde kapitaal nog steeds correct wordt geherwaardeerd, zodat het, wanneer het zover is, de kosten van de begrafenis dekt. Nogmaals, de uitsluitingen van garantie: mensen die in het eerste jaar na het afsluiten van een verzekering voor een begrafenis, zelfmoord plegen, zijn over het algemeen niet gedekt. Net als medewerkers die een contract hebben afgesloten nadat ze van hun ziekte hadden gehoord en die voor hun verzekeraar hadden verborgen.


Vraag gerust een uitvaartverzekering aan, zolang u tijd heeft!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden