AEC info

Je tuin een flinke opknapbeurt geven

Geplaatst op

Sommige tuinen liggen er jarenlang een beetje sneu bij omdat de eigenaar er eigenlijk geen tijd voor heeft om er mee bezig te zijn. De laatste maanden is er meer tijd vrij gekomen om in de tuin te werken omdat er niet veel anders te doen was. Wanneer je dan eindelijk de mee bezig kan, dan is het wel goed om de zaken flink aan te pakken. Laten we vandaag eens beginnen met een concept te verzinnen waarmee jouw tuin voor de komende 20 jaar helemaal top is. Neem met ons deze blog door en laat je inspireren. 

Betonnen schutting

Wat is een tuin zonder een goede erfafscheiding? Precies, niet veel. Het is daarom erg belangrijk dat de tuin een goede afscheiding krijgt zodat het voor iedereen duidelijk is waar deze begint en stopt. Door te kiezen voor betonnen schuttingpalen is het mogelijk vele jaren met een schutting te doen. Betonnen palen rotten niet weg in de grond terwijl houten palen dit wel doen. Tussen de betonnen palen kun je houten planken realiseren. Deze kun je dan na een x-aantal jaar weer vervangen. Je kunt natuurlijk ook betonnen platen tussen de palen doen, maar dat oogt weer zo hard en het is natuurlijk bijzonders zwaar om ze allemaal te plaatsen. 

Terras in je tuin van betontegels

Hoe meer open tuin je hebt, des te meer werk er aan de winkel is om de tuin netjes te houden. Als dit helemaal je ding is, dan kun je dat natuurlijk gewoon rustig doen. Een alternatief voor een tuin met veel grond is een terras van betontegels. Wanneer je de zaak dicht geregeld hebt voor het grootste gedeelte dan zul je daar de komende decennia niet zoveel werk meer aan hebben. Het is ook mogelijk om een grasmat neer te leggen. Natuurlijk moet je deze dan maaien en bewateren. Kunstgras is ook een optie, daar heb je helemaal geen werk aan behalve dat je misschien wat bladeren van de bomen verwijdert. Wil je niet een tuin waar helemaal geen bloemen en planten in groeien, reserveer dan een bepaald gedeelte van de tuin waar je ze wel plant. Ook een boom in de tuin is erg mooi. Dat kan ook allemaal in bakken zodat je geen open stuk grond hebt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden