AEC info

Je gaat verbouwen: welk gereedschap is essentieel?

Geplaatst op

Iedere bouwvakker weet dat een succesvol project een resultaat is van gebruik maken van het juiste gereedschap. Vergeet je jouw favoriete tools, dan is eigenlijk je hele dag al verpest. In deze blog lichten we wat gereedschap toe en geven we tips voor een succesvolle verbouwing. We richten ons voornamelijk op de particulier, aangezien de bouwvakker zijn kennis waarschijnlijk wel snor zit. 

Handige voorwerpen

Eerst lichten we alvast wat handige voorwerpen toe, waar je niet snel aan denkt bij het verbouwen. Welke particulier denkt er bijvoorbeeld aan om wat nieuwe pallets mee te nemen? Pallets kom je overal tegen, maar worden vaak vergeten. Pallets zijn echter perfect om grote voorwerpen mee te verplaatsen en worden gebruikt om gereedschap te verplaatsen. Je kunt met pallets ook een handig systeem creëren om je inboedel te verplaatsen. Ons advies is dus om een paar stevige houten of kunststof pallets in de bus te gooien. Kunststof is misschien nog wel beter, omdat je dan minder last hebt van splinters en viezigheid. Kunststof is ook wat zachter en zorgt dus voor minder schade aan de vloer of muren (mocht je botsen).

Gereedschap

Nu gaan we het dan toch echt hebben over het gereedschap dat essentieel is bij een verbouwing. Een klusser komt niet ver zonder een goede hamer, boor en genoeg schroeven en spijkers om in te verdrinken. Een rolmaat en goed kluspotlood is ook van belang. We weten allemaal: meten=weten. Er is ook gereedschap dat wat minder voor zichzelf spreekt. Je zult bij particuliere verbouwingen bijvoorbeeld niet zo snel stellingen zien staan. Toch weten ze in de bouw dat je niet goed kunt klussen waar je niet bij komt. Als je je in allerlei bochten moet wringen om een spijker erin te slaan ben je verkeerd bezig. Ook is een ijzerzaag een tool die vaak niet meegenomen wordt. Een ijzerzaag is super belangrijk bij een verbouwing, omdat je materialen tegenkomt die je niet met een houtzaag door krijgt. Denk bij een verbouwing altijd goed na over wat je geklaard moet krijgen en bedenk goed welk gereedschap je daarvoor moet gebruiken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden