AEC info

Is het isoleren van je woning een goede investering?

Geplaatst op

Voor huiseigenaren kan het een moeilijke beslissing zijn om al dan niet te investeren in zoiets als muurisolatie – hoewel de voordelen van isolatie enorm zijn, is het geen goedkoop proces. We hebben een lijst samengesteld met redenen waarom muurisolatie de moeite waard is om in te investeren, dus lees verder als je overtuigd wilt worden.

Stijgende energieprijzen

Een van de grootste zorgen voor de mensen is de dreiging dat de energieprijzen nog hoger zullen stijgen dan nu al het geval is. De energieprijzen stijgen jaarlijks met 5% en nu Brexit aan de horizon druk uitoefent op alle sectoren, is het waarschijnlijk dat we een verandering in de energieprijzen zullen zien. In deze omstandigheden kun je ofwel beloven alles uit te schakelen en het hoofd te bieden, ofwel kun je het spel voor zijn. Investeer in een energiebesparende maatregel zoals muurisolatie en je kunt ervoor zorgen dat het geld dat in de toekomst aan verwarming wordt besteed, goed wordt besteed in plaats van verspild.

Woningcrisis

In 2019 worden nieuwbouwwoningen sterk bekritiseerd vanwege hun ogenschijnlijk lage kwaliteit. Er zijn zeker voor- en nadelen verbonden aan het investeren in nieuwbouw, maar de doorverkoopwaarden zijn de eerste vijf jaar statisch. Investeren in oudere panden die iets meer isolatie nodig hebben, is voor veel kopers de beste keuze; spouwmuurisolatie is een goede manier om de efficiëntie en de latere waarde van het pand te verhogen door het in overeenstemming te brengen met de nieuwbouwnormen en het tegelijkertijd een beetje op te krikken.

Klimaatverandering

In de media wordt in toenemende mate gesproken over klimaatverandering, die wordt afgeschilderd als een dreigende dreiging die onmiddellijk moet worden aangepakt. Dit laat gewone mensen op het terrein zich afvragen wat ze in hemelsnaam kunnen doen om deze dreigende ramp te voorkomen, naast de standaardoplossingen. Muurisolatie is een goede optie om voor te gaan, vooral voor mensen die in woningen wonen met een zeer lage energie-efficiëntie. Goede isolatie vermindert je energieverbruik, verbetert je ecologische voetafdruk en bespaart je geld op je rekeningen – het is een no-brainer. Er zijn zelfs EWI-systemen die milieuvriendelijk zijn, zoals ons houtvezel-isolatiesysteem.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden