AEC info

Houten vloeren kopen?

Geplaatst op

Vloeren zijn een belangrijk onderdeel van elk interieur en kunnen een significante bijdrage leveren aan de uitstraling en sfeer van een ruimte. Er zijn veel verschillende soorten vloeren beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken, voordelen en nadelen. Omdat de houten vloeren naar onze mening bij uitstek de meeste warmte en gezelligheid uitstralen willen we daarom voornamelijk hier wat meer over uitlichten, lees daarom gerust verder als je wat meer wilt weten over houten vloeren en de vergelijkingen ervan.

Wat maakt het verschil?

Originele houten vloeren zijn een klassieker en bieden een warmte en natuurlijkheid aan de ruimte. Ze zijn beschikbaar in verschillende soorten hout, kleuren en afwerkingen. Houten vloeren zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te houden, maar kunnen kwetsbaar zijn voor vocht en beschadigingen. Wil je toch liever een mooie houten vloer maar ben je bang dat je locatie niet ideaal is wat vocht en beschadiging betreft, denk hierbij bijvoorbeeld aan een horeca gelegenheid. Dan is er nog geen nood aan de man. Er zijn namelijk ook nog manieren om je houten vloer af te werken en extra bescherming te geven door het te behandelen met olie, hardwaxolie of lak.

Laminaatvloeren zijn ook een goede optie, alleen is dit wat meer bedoeld voor thuis en niet echt aan te raden op locaties met veel bezoekers en veel mogelijke verschuivingen van meubels. Laminaten vloeren zijn gemaakt van kunststof en houtvezels en kunnen worden gebruikt om het uiterlijk van houten vloeren te imiteren. Ze zijn betaalbaar en makkelijk schoon te houden, maar minder duurzaam dan houten vloeren. En ook wat dunner dan een echte houtenvloer en dus wat gevoeliger.

Parketvloeren zijn gemaakt van dunne houten planken en kunnen worden gebruikt om een warm en traditioneel uiterlijk aan een ruimte te geven. Parketvloeren en laminaat vloeren lijken wat betreft het uiterlijk best veel op elkaar. Het verschil is dat laminaat uit meerdere lagen geperst materiaal en een toplaag van hout bestaat. En dat parket uit volledige houten planken bestaat. Verder zijn de parketvloeren wel vele malen dunner dan de originele houten vloeren en dus ook voornamelijk geschikt voor in je huis. 

Hulp nodig bij je keuze?

Zou je graag een houten vloer willen aanschaffen en vind je het na deze blog te hebben gelezen nog steeds moeilijk om een keuze te maken? Dan snappen wij dat uiteraard heel goed. Ga daarom naar een winkel toe zoals beboparket waarbij je de vele soorten houten vloeren kunt bekijken en vergelijken. En vraag gerust voor advies als je wat meer wilt weten over de schoonmaak en behandelingen van de vloer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden