AEC info

Hoe ziet de typische Amerikaanse keuken eruit?

Geplaatst op

De variaties in keukens zijn vrijwel eindeloos. Van grote keukens met de meest moderne apparatuur, tot kleine keukens met twee gaspitten. Daarbij kun je de keuken op allerlei manieren afwerken. Toch zijn er kenmerkende aspecten te ontdekken aan keukens in een bepaald land of bepaalde regio. In deze blog kijken we naar kenmerkende onderdelen van een Amerikaanse keuken.

De Amerikaanse koelkast

Het eerste kenmerkende onderdeel aan een Amerikaanse keuken is de koelkast. Deze koelkasten zijn over het algemeen een stuk groter dan de Europese varianten. Je hebt namelijk vaak twee deuren en een groot vriesvak onderin (of een aparte vriezer). Daarbij zit in een van de deuren van een Amerikaanse koelkast vaak een machine voor ijsblokjes. Het moet gezegd worden dat de populariteit van deze koelkasten ook in Nederland flink toeneemt. Er zijn diverse winkels die de Amerikaanse koelkast hebben opgenomen in het assortiment.

Het (kook)eiland

Het tweede kenmerkende onderdeel van de Amerikaanse keuken is een kookeiland. Uiteraard heb je hier wel de ruimte voor nodig in huis, maar dat is over het algemeen in de woningen in de VS geen probleem. Het is tevens mogelijk dat het eiland alleen een wasbak bevat en dat er niet daadwerkelijk gaspitten of kookplaten op aanwezig zijn. In dat geval wordt het eiland voornamelijk gebruikt om aan te zitten.

Bar setting

In de Amerikaanse keuken is het erg populair om een deel van de keuken te gebruiken om aan te zitten. Het kookeiland kan hiervoor gebruikt worden, maar ook een verhoging van het aanrecht tegenover de wasbak. Het is dan in feite een koppelstuk van de woonkamer en de keuken, waar men aan kan ontbijten.

Afvalvernietiger

Een van de handigste apparaten die in Amerikaanse keukens veel voorkomt is de afvalvernietiger. Dit apparaat wordt aangesloten op de wasbak en kan voedselresten versnipperen tot deeltjes die klein genoeg zijn om door de leidingen te gaan, zonder verstoppingen te veroorzaken. In Nederland zijn we uiteraard gewend om het afval direct in de afvalbak te gooien, wat in feite ook beter.

Roestvrijstalen afwerking

Een van de favoriete afwerkingen in Amerikaanse keukens is roestvrijstaal. Je ziet die voornamelijk bij de oven, magnetron, koelkast en handgrepen op de keukenlades en -kasten. Dit geeft de keukens een strakkere en moderne uitstraling.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden