AEC info

Hoe weer je optrekkend vocht?

Geplaatst op

Optrekkend vocht in huis is een gevaar voor je gezondheid en dat van je familie. Daarnaast zorgt het voor schade aan muren en vloeren. Wat kun je er tegen doen? In deze blog lichten we uit welke maatregelen er genomen kunnen worden. Kijk met ons mee en doe er je voordeel mee. Wapen je zelf tegen optrekkend vocht!

Wat kun je doen tegen vocht in huis?

Optrekkend vocht is een probleem voor de gezondheid en de staat en waarde van je huis. Vocht zorgt voor een omgeving waarin schimmels zich kunnen ontwikkelen. Ook de zwarte schimmel die dodelijk kan zijn. Wat doe je tegen vocht in huis? Er zijn gelukkig maatregelen die je kunt nemen, namelijk door een vochtwerende gel in de gevel en fundering te brengen. Op deze manier kan het vocht geen schade aanrichten. Dat slaapt echt een stuk lekkerder.

Waardoor ontstaat optrekkend vocht?

De fundering van je woning is gebouwd op vochtige grond. Op deze manier trekt vocht, zonder gedegen impregnatie van de muur, gewoon lekker naar boven toe. Dat laatste kun je dus gemakkelijk met een speciale gel voorkomen, dat scheelt behoorlijk wat vochtschade aan je huis. Een ander oorzaak is het hemel- en oppervlaktewater in combinatie met een slechte of verslechterde afwerking. Er kan uiteindelijk vocht in de kruipruimte komen dat voor schimmelproblemen en andere vocht gerelateerde schade zorgt.

Hoe gaat een behandeling met gel?

Een impregnatie van de muur is zeek eenvoudig en relatief snel gedaan. Je kunt zowel van binnenuit als vanaf buiten de gel via kleine buisjes in de muur injecteren. Maar voordat dit gebeurt, komt er veel gevallen expert langs om te checken wat er precies moet gebeuren. Het is zelfs mogelijk om via het internet een onderzoek te laten doen. Dat is lekker makkelijk.

Conclusie

Val niet ten prooi aan de ziektekiemen die optrekkend vocht in je woning met zich meebrengt. Neem contact op met de expert en weer je tegen deze indringer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden