AEC info

Hoe maak je houten jaloezieën schoon?

Geplaatst op

Goedkope jaloezieën zijn een geweldige aanvulling op elk raam en zorgen voor een meer verfijnde uitstraling dan de typische plastic, vinyl of stoffen jaloezieën die in de meeste warenhuizen verkrijgbaar zijn. In tegenstelling tot andere jaloezieën, vereisen houten jaloezieën echter speciale zorg bij het schoonmaken. Gelukkig kan het gebruik van de juiste technieken je tijd besparen bij het schoonmaken van je jaloezieën en ervoor zorgen dat ze lang meegaan.

Benodigde tijd: 10 minuten

Stappenplan voor het schoonmaken van houten jaloezieën

 1. Schoonmaken met microvezeldoek

  Neem een plumeau of microvezeldoekje mee. Vermijd het gebruik van ruw materiaal om je jaloezieën schoon te maken, omdat je ze per ongeluk kunt krabben. Een microvezeldoek of lichte plumeau is het beste gereedschap om snel stof van je jaloezieën te verwijderen. Microvezeldoek hecht zich aan kleine vuildeeltjes op je jaloezieën en pikt deeltjes op die een normaal doekje zou missen. je kunt stofdoeken en microvezeldoeken online of bij een ijzerhandel afhalen.

 2. Het sluiten van de jaloezieën

  Sluit je jaloezieën zodat ze plat tegen je raam zitten. je jaloezieën worden geleverd met een stelstang of roterende trommel waardoor ze open en dicht gaan. Draai deze om je jaloezieën volledig te sluiten zodat je één kant van je jaloezieën kunt richten. Als je je jaloezieën open houdt, zal het moeilijker zijn om beide zijden van de houten lamellen schoon te maken.

 3. Van links naar rechts vegen

  Veeg of bestuif elke afzonderlijke lamel van links naar rechts. Veeg met behulp van je plumeau of microvezeldoek elke lamel van links naar rechts van je houten jaloezieën en rolluiken schoon. Zorg ervoor dat je zich op elke lamel afzonderlijk concentreert, zodat je het beste schoon kunt krijgen. Als je verticale houten jaloezieën heeft, stof dan van boven naar beneden.

 4. De andere kant afstoffen

  Draai de jaloezieën en stof de andere kant. Draai de stelstang in de tegenovergestelde richting om de jaloezieën te openen, zodat de andere kant van de lamellen naar je toe gericht is. Herhaal dit proces en bestuif de andere kant van je houten jaloezieën volledig. Dit snelle afstoffen duurt minder dan 10 minuten. Houten jaloezieën moeten minstens één keer per maand worden afgestoft om een schoon uiterlijk te behouden.

Ook interessant

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden