AEC info

Hoe maak ik gemakkelijk een industrieel interieur?

Geplaatst op

Er zijn tal van dingen die je kunt doen om een interieur lekker industrieel in te richten. In de blog willen we je graag inspireren bij het creatieve proces van meubels kiezen, accessoires uitzoeken en je kleurenpalet bepalen. Want soms is het wel handig om een soort guide te hebben; ideeën aangereikt te krijgen. Lees snel verder en doe je voordeel met tips.

Wat zijn de opties?

Wil je weten welke opties er zijn om je woning (of een enkele kamer daarin) lekker industrieel in te richten? We hebben hieronder een aantal voor je op een rij gezet: 

·        De vibe van de kamer

Niet elke kamer is geschikt om er een industriële kamer van te maken. Voor de douche en babykamer raden we deze stijl af vanwege de looks. In de woonkamer en keuken past deze wel heel lekker. De vibe van de kamer maakt dus wel degelijk uit. Daarbij is het ook wel leuk om je gasten te laten zien hoe tof de stijl geworden is, daarom is een kamer die vaak door je gasten gezien wordt een kanshebber voor een industriële look.

·        Meubilair

Meubels zijn supermakkelijk te maken, bijvoorbeeld door steigerdelen met elkaar te verbinden. Deze worden steeds vaker gebruikt binnen een industrieel interieur. Vergeet ook niet de steigerhouten meubels, die je vaak voor een habbekrats kunt laten maken of kopen.

·        Accessoires

In antiekwinkels vind je steeds vaker industriële stoelen die bijvoorbeeld ontworpen zijn door beroemde ontwerpers, maar ook stoelen die ooit in een fabriek stonden en nu met smart zitten te wachten op een nieuw onderkomen. Niet alleen meubels, maar de gekste dingen uit de industriële context (uit een fabriek of schip bijvoorbeeld), kunnen een nieuwe functie krijgen in de context van je interieur.

·        Verf

Om de setting helemaal top te maken, raden we je Marrakech Walls aan. Deze tint past precies bij de looks van industrieel design. Wanneer je daarbij ook een gietvloer van kunststof hebt met deze look, dan is het industriële feest helemaal compleet. Betonlook is een populaire tint, omdat deze een rustgevende werking heeft en ook stoer staat.

Coda

Als je helemaal fan bent van de industriële stijl, dan ben je precies aan het juiste adres bij de brocantes in Frankrijk en Duitsland. Deze staan ook wel bekend als curiosashops. Kijk daar lekker in rond wanneer je de kans hebt en laat je inspireren. Superleuk! Blijf ons volgen voor meer tips en tricks!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden