AEC info

Hoe kom jij de zomerhitte door in 2020?

Geplaatst op

De zomers zijn de laatste jaren niet goed te voorspellen. Gaan we alleen maar regen tegemoet of krijgen we weer van die hittegolven, zoals de afgelopen jaren het geval was? Stel dat er weer een hittegolf aankomt, moet je wel voorbereid zijn. In deze blogs geven we je tips om de hitte te overleven.

Airconditioning

Een goede airco kopen is van levensbelang. Als jij in een flatgebouw woont, midden in de stad, weet je hoe bizar heet het kan worden. Vooral als je op een hogere verdieping woont. Hitte stijgt namelijk naar boven. In de stad, door al het beton en steen, zal het ook nog eens een stuk warmer zijn dan op het platteland. Zonder airco ga je het hier niet redden. We raden aan om tijdig een airco te kopen en meer te spenderen dan je eigenlijk van plan bent. Tijdens een hittegolf denken mensen pas aan het aanschaffen van een airco maar dan is het al te laat. De airco’s zijn dan namelijk allemaal uitverkocht en de wachttijden lopen op waardoor je pas ná de hittegolf een airco in huis krijgt. Koop daarom gewoon tijdig een airconditioning van goede kwaliteit zodat je jaren vooruit kan. 

Bezoek de vele meren en sloten in Nederland

Vaak wordt gezegd dat je bij een hittegolf Nederland maar beter kan verlaten. We zijn in Nederland namelijk niet voorbereid op een hittegolf en onze vrijetijdsbesteding is niet ingesteld op zomers weer. Dit is een misconceptie. Nederland heeft namelijk prachtige stranden, meren en sloten die geweldig zijn om de hitte te ontsnappen. Bijkomstig voordeel van het normaal koude klimaat in Nederland is dat de Noordzee en het water ook koud is. In de zomer kun je dus heerlijk afkoelen. 

Schaf een zwembadje aan

We hebben vastgesteld dat water geweldig is om af te koelen maar wat als je geen zin hebt om een meertje op te zoeken? Koop dan een zwembadje! Plastic zwembadjes zijn tegenwoordig helemaal niet duur maar wel erg in trek tijdens een hittegolf. Wees er dus snel bij. Vrijwel niets is lekkerder dan in een zwembadje liggen met goede muziek en een heerlijk drankje in het handje. Omdat reizen nu erg lastig is vanwege de corona epidemie, is dit ook nog eens een mooie manier om thuis een zomervakantie na te bootsen. Zo kom jij de zomer wel door!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden