AEC info

Hoe kan ik groots leven in een kleine studio?

Geplaatst op

In de grote stad is het een strijdt om voldoende leefruimte te hebben. Als je geluk hebt weet je een kleine studio te bemachtigen. Daar betaal je dan ook vaak de hoofdprijs voor. Het is gewoon een stuk makkelijker als je studeert in een stad als Amsterdam of Utrecht. Hoe kun je eigenlijk groots leven in de grote stad, maar in een kleine studio? We gaan het in deze blog uit de doeken doen.

Kies voor multifunctioneel meubilair

Wat je voor meerdere dingen kunt gebruiken zal de nodige ruimte besparen. Dat laatste wil je in een kleine studio. Een slaapbank is het eerste wat je aanschaft. Waarom? Het is een multifunctioneel meubelstuk; meestal heeft een slaapbank een opbergruimte onder de bank. Deze bank is uit te klappen tot bed. Overdag zit je er op als een bank, maar in de nacht kun je er lekker op slapen. Een ideale oplossing voor het ruimteprobleem. Hetzelfde principe gaat op voor tafel en bureaus, bijvoorbeeld. Als je dezelfde ruimte voor meerdere toepassingen kunt gebruiken door multifunctioneel meubilair, dan vermeerder je de woonruimte in je studio.

Zorg voor voldoende daglicht

Het is belangrijk om in je studio voldoende daglicht te hebben. Zorg dat je geen vitrage hebt die het licht blokkeert. Daglicht brengt je woning namelijk tot leven en zorgt voor een meer ruimtelijke indruk. Een tip die hier bij past is het verven van de muren in een lichte tint. Lichte muren weerkaatsen het licht en dit maakt je woning optisch groter. Ook het plaatsen van een spiegel is een belangrijke truc om je studio groter te maken. Dit lichtweerkaatsende oppervlakte biedt een ruimtelijke illusie: de kamer loopt in de spiegel verder dan de muur waar hij aan hangt.

Conclusie

Je studio blijft het aantal m2 waar je voor betaalt, maar door een slim design is het mogelijk om meer uit dit aantal te halen. Laat je inspireren door een interieurexpert. Dan worden de resultaten geweldig!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden