AEC info

Hoe je graffiti kunt verwijderen

Geplaatst op

Niets is zo vervelend als wanneer je eigendom ongevraagd wordt beklad. Vooral graffiti is erg lastig om te verwijderen, zeker als het al langere tijd heeft kunnen drogen. Idealiter wordt graffiti dan ook binnen 2 dagen behandeld. We geven per type materiaal een aantal tips hoe je dit kunt doen.

Metalen oppervlaktes

De meeste metalen zijn gevoelig voor krassen, wees dus voorzichtig met scherpe voorwerpen. Probeer eerst de graffiti met een verfverdunner weg te vegen, of breng een licht doordringende olie aan. Als je de verf er niet afkrijgt is een licht schuurpapier of een RVS spons te proberen. Pak daarna pas de hogedrukreiniger, want metaal beschadigt vrij snel onder een harde straal. Mocht je de graffiti er echt niet afkrijgen, dan is de enige oplossing om er iets anders overheen te verven.

Houten oppervlakte

Hout is weer op een andere manier gevoeliger ten opzichte van metaal. Wanneer er een laag sealer of verf op het hout is aangebracht, kun je proberen om de graffiti met spiritus of ammoniak te verwijderen. Bij verweerd hout is het niet aan te raden, want dan absorbeert het hout de chemicaliën juist en ben je nog verder van huis. Als dit niet werkt kun je een hogedrukspuit proberen, maar wees wel voorzichtig, zodat je de graffiti niet verder in het houten oppervlak drukt. Als beide oplossingen niet werken, is het aan te raden het hout over te schilderen.

Plastic

Graffiti op een plastic oppervlak is het beste aan te pakken met een licht doordringende olie. Verfverdunners zijn niet aan te raden, omdat ze het plastic kunnen verzachten en aantasten. Gebruik ook een heel fijn stalen sponsje om voorzichtig het oppervlak mee schoon te maken.

Steen

Bij een stenen muur of oppervlak heeft de hogedrukspuit de voorkeur om graffiti te verwijderen. Zorg dat de straal niet te dun is, want anders kun je de randen van het steen beschadigen. Als dit niet werkt kun je het oppervlak heel voorzichtig zandstralen.

Wil je graffiti snel en professioneel laten verwijderen? Huur een gespecialiseerd bedrijf is. Voor een schoonmaakbedrijf in Hardwijk ben je bij Top&Top aan het juiste adres.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden