AEC info

Hoe houd je je huis lekker koel de komende zomer?

Geplaatst op

Het is natuurlijk heerlijk als het zonnetje schijnt en het weer lekker warm is buiten. Toch willen veel mensen graag toch koeltjes binnen kunnen zitten. Dat is in sommige gevallen nog wel een beetje een uitdaging. Het lijkt er tevens op dat de zomers hier in Nederland ook elk jaar warmer worden. De afgelopen zomer was er zelfs nog een run op ventilatoren waardoor ze bijna nergens meer te krijgen waren! In deze blog willen we je daarom helpen om goed voorbereid te zijn voor de warme zomer. Lees hier onze 3 tips om je woning lekker koel te houden terwijl het buiten lekker warm is.

Tip #1: neem goede zonwering

Het spreekt misschien voor zich, maar een zonwering is de laatste jaren steeds aantrekkelijker geworden als het gaat om de mate waarin men deze gebruikt. Aangezien het elke zomer opnieuw verrassend warm is -je zou denken dat men hier inmiddels niet meer verrast wordt-, merk je steeds vaker dat een zonwering de investering waard is. Een zonwering laten installeren is misschien wel wat aan de prijs, maar de mate van wooncomfort wat je hiervoor terugkrijg is het meer dan waard!

Voor een goede installateur van zonweringen raden wij je aan om contact op te nemen met de experts van Oudshoorn & Van Egmond.

Tip #2: houd de ramen en deuren dicht

In Nederland zijn de zomers dikwijls vochtig en klam. Dat komt door ons zeeklimaat waardoor er veel vocht in de lucht blijft. In tegenstelling tot wat je zou verwachten is het openen van ramen en deuren daarom juist niet verstandig. De warme vochtige lucht komt dan je woning in. Dat terwijl de woning juist in de avond en de nacht heeft kunnen afkoelen! Door de ramen te openen, gaat de koele lucht juist verloren!

Tip #3: schaf een mobiele airco aan

Ten slotte willen we adviseren om een airco te laten installeren of een mobiele airco aan te schaffen. Dit is natuurlijk prijzig, maar het is de moeite waard aangezien het elke zomer opnieuw hetzelfde verhaal is: mensen weten van gekkigheid niet meer waar ze verkoeling moeten zoeken als het ook thuis warm en klam is. Wees de gekte dus voor en zorg ervoor dat je er koeltjes bij zit deze zomer!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden