AEC info

Het verschil tussen terrastegels van beton en keramiek

Geplaatst op

In deze tijd van quarantaine gaan veel mensen aan de slag in de tuin. Enerzijds om de tijd nuttig te besteden en anderzijds omdat deze periode precies in het voorjaar valt, waarin altijd veel mensen aan de slag gaan in de tuin. Een manier om je tuin onderhoudsvriendelijk te houden is door deze te betegelen. Dit kan met betontegels of keramische tegels. Wat zijn de verschillen tussen keramische tegels en betontegels?

Terrastegels van keramiek

Terrastegels van keramiek gaan erg lang mee. Als je ze op de juiste manier legt tot wel 80 jaar. Daarnaast zijn ze ook nog eens duurzaam geproduceerd. Een keramische tegel wordt namelijk gemaakt van klei en bij de productie wordt geen gebruik gemaakt van schadelijke stoffen. Een keramische terrastegel verkleurt niet, dus als je de tegel goed schoonhoudt, dan blijft deze altijd mooi. Er kan namelijk ook geen kalk in de steen uitbloeien, wat bij beton wel kan gebeuren. Een keramische terrastegel is gladder dan een betontegel. Je hebt dus minder grip, maar aan de andere kant kan vuil zich hierdoor veel minder makkelijk hechten aan de tegel. Keramiek is hierdoor veel minder vlekgevoelig. 

Terrastegels van beton

Het grootste voordeel van een terrastegel van beton is de prijs. De betontegel is veel goedkoper dan een degelijke keramische tegel. Net als de keramische tegel is een betontegel erg duurzaam. Het beton gaat lang mee en gaat niet snel kapot. In tegenstelling tot de keramische terrastegel, kan beton wel sneller minder mooi worden. Beton is namelijk een veel ruwer materiaal. Je hebt daardoor wel meer grip op je terras, maar hierdoor hecht vuil ook sneller in het reliëf. Een betontegel is ook minder ‘dicht’, waardoor vuil in de tegel kan trekken. Er kunnen hierdoor ook sneller vlekken ontstaan in je tegel. Je zult dus zo nu en dan wat onderhoud moeten plegen om de tegels netjes te houden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden