AEC info

Het verschil tussen hard water en zacht water

Geplaatst op

Water legt een lange weg af wanneer het uit de grond of de rivieren wordt gehaald, naar de waterzuiveringsinstallatie afreist, en vervolgens via de waterleidingen uit je kraan komt. Tijdens deze verhuizingen van locatie naar locatie komen er in het water verschillende soorten materialen terecht. Kalk en magnesium zijn de twee meest voorkomende mineralen die men in het water zal aantreffen. In deze blog lees je meer over wat kalk in het water nu eigenlijk betekent en wat het verschil is tussen zogenaamd hard water en zacht water.

De definitie van ´hard water´

Hard water is een term die veelal in de volksmond wordt gebruikt. Het is natuurlijk niet zo dat wanneer je een slok neemt van hard water en daarna een slok neemt van zacht water, dat je hier veel verschil tussen zult proeven. Hard water en zacht water zijn echter termen die veel gebruikt worden wanneer het gaat om de hoeveelheid kalk en magnesium in het drinkwater. Wanneer er veel kalk en magnesium in het water zit, dan heet dit in de volksmond hard water. Als er relatief weinig magnesium en kalk in het drinkwater zit, dan heet dit in de volksmond zacht water.

Hoe merk je iets van hard water?

Hoewel je niets zult proeven aan water met veel of met weinig kalk en magnesium, zijn er toch andere zaken waardoor je kunt merken of je te maken hebt met hard water of zacht water. Wanneer het drink- en leidingwater namelijk veel kalk heeft, dan zul je dit uiteindelijk kunnen merken aan de typische witte kringetjes en witte druppeltjes op diverse sanitair. Denk bijvoorbeeld aan de onderkant van het fonteintje in het toilet, of de doucheslang of douchekop in de badkamer. Ook in de toiletpot kun je kalkaanslag zien, al is dit vaak niet zo zeer wit. Kalk en magnesium in het leidingwater kan namelijk ook nog invloed hebben op je andere huishoudelijke apparaten zoals je wasmachine of je vaatwasser. Daarom is het belangrijk dat het leidingwater niet te veel kalk en magnesium bevat.

Wat doet een waterontharder?

Er zijn verschillende apparaten op de markt die ervoor kunnen zorgen dat er kalk en magnesium uit je leidingwater wordt onttrokken. Dit zijn zogenaamde waterontharders. Ben je op zoek naar een goede waterontharder, dan zijn er dus verschillende aanbieders waar je terecht kunt. Als wij je een advies mogen geven, dan willen we je van harte aanbevelen om een waterontharder aan te schaffen via de website www.waterontharder4u.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden