AEC info

Het kiezen van een douchecabine

Geplaatst op

Bij de keuze voor een douchecabine spelen een aantal zaken een belangrijke rol. Kies je voor schuifdeuren in de douchecabine of prefereer je een openslaande deur? Wil je bijvoorbeeld een douchebak of kies je een cabine op de grond? Het zijn vragen waarop alleen jij het antwoord kunt geven. Er is in elk geval heel veel mogelijk met de douche en de douchecabine.

Belangrijk is hoeveel ruimte je precies in de douche hebt voor een douchecabine

De factor ruimte speelt vaak een rol bij de keuzes die je maakt voor een douche. Mocht je nu een gebrek aan ruimte hebben, dan is een douche met een schuifdeur de beste optie. Zo boek je snel ruimtewinst en hoeft dus geen rekening gehouden te worden met de ruimte die doorgaans nodig is voor het openen en sluiten van de deur. Mocht je nou meer dan genoeg ruimte hebben, dan kun je dus kiezen voor de openslaande deur. Het is maar net wat je precies met de ruimte wilt. Je kunt wat betreft de douche ook rekening houden met de ruimte om bijvoorbeeld te kiezen voor een extra toilet of een wat grotere wastafel. Als je aan de slag gaat met de aankoop van een douchecabine, dan moet je ook kiezen voor of een douchebak of -cabine op de grond.

Douchecabine op de grond of monteer je die op een douchebak?

De douchecabine is zowel op de grond als op een douchebak te monteren. Het is maar net wat je zelf mooier vindt. Vaak geldt dat de douchebak wat gemakkelijker schoon te houden is. Water- en zeepresten worden beter afgestoten dan dat een tegelvloer dat doet. Kiezen voor een douchebak is ook gemakkelijker. De bak is volledig afgestemd op de cabine en dus past het altijd precies. Als je kiest voor een cabine op de grond, dan kun je besluiten de uitstraling van vloer en wand door te trekken. Zorg wel altijd dat het water in de juiste richting (naar het afvoerputje dus) stroomt.

Kies je voor een geïntegreerde douche of prefereer je een losse douche?

Over de cabine gesproken, je kunt kiezen voor een geïntegreerde douche, maar ook besluiten een losse douche aan te schaffen. Want voor de goede orde, de cabine is eigenlijk slechts het omhulsel om de douche, de constructie en glas dus. Er zijn cabines beschikbaar waarin al een douche geïntegreerd is. Vaak gaat het dan ook om de wat luxere douches uitgevoerd in de vorm van massage jets, spiegels en een plafonddouche. Ook nu geldt weer dat het maar net is wat jij zelf vooral doet en wilt. Ben je iemand die doorgaans lang staat te genieten onder de douche, dan gelden deze wat luxere douches als ideaal geschikt voor jou, ben je meer van snel en efficiënt, dan volstaat een simpele douche in de douchecabine. En zo is de douchecabine prima aan te passen op je eigen wensen en die van je gezin. Alles is mogelijk, mits je maar over voldoende ruimte beschikt.

Kies voor een geïntegreerde of losse douchecabine van Douchezaak.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden