AEC info

Handige manieren om je woningwaarde te verhogen

Geplaatst op

Een makelaar helpt je jouw huis verkopen voor een zo’n hoog mogelijk prijs. Maar er is zelf ook veel wat je kunt doen, zoals het verbouwen van je zolder of het schoonmaken van de gevel. Hieronder lees je andere tips om je woningwaarde te verhogen.

Spouwmuurisolatie

Laat spouwmuurisolatie plaatsen door Termokomfort.nl. Met een spouwmuurisolatie bespaar je op stookkosten en belast je het milieu minder. Zo voorkom je ook meteen schimmel en vocht in de woning en zorg je voor minder geluidsoverlast. Al deze voordelen resulteren in een hogere woningwaarde.

Extra vierkante meters

Hoe meer oppervlakte je woning heeft, hoe hoger de woningwaarde. Een dakkapel, schuur of extra kamer verhoogt de woningwaarde flink; vaak met meer dan dat het aanbouwen ervan je gekost heeft. Let hierbij wel op eventuele vergunningen die je wellicht nodig hebt.

Zolder verbouwen

Is je zolder een opslagruimte vol met dozen? Denk er dan eens over na om de boel te verbouwen en er een kamer van te maken. Op die manier maak je van bestaande ruimte een extra kamer waardoor je je woningwaarde flink kunt verhogen.

Ruimte creëren

Een ruim ogend huis is vaak meer waard dan een krap ogend huis. Richt je huis zo in dat het daglicht niet wordt geblokkeerd en zorg ervoor dat je geen gesloten zithoeken hebt. Ruim je huis op en verwijder overbodige meubels.

Badkamerrenovatie

Het renoveren van je badkamer is iets wat je sowieso moet doen wanneer je de waarde van je woning wilt verhogen: het levert gemiddeld een waardevermeerdering tot 50% van de verbouwkosten op.

Gevel opknappen

De gevel is het visitekaartje van een woning; het is vaak het eerste waar naar gekeken wordt bij een woning. Het opknappen van een gevel is gelukkig een goedkope manier om je gevel er weer als nieuw uit te laten zien. Het is dus zeker een goed idee om deze op te knappen wanneer je de woningwaarde wilt verhogen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden