AEC info

Glasfolie kopen: deze verschillende soorten zijn er

Geplaatst op

Een raam of glazen pui is mooi, maar soms wil je meer privacy. Glasfolie kan dan de uitkomst bieden. Door het op je raam of glazen pui te plakken, waardoor mensen van buiten niet meer naar binnen kunnen kijken terwijl je het licht wel grotendeels binnen laat komen. Wil je glasfolie kopen? Maar weet je nog niet welke soort glasfolie je moet kiezen? We zetten hier een paar opties voor je op een rij.

Statisch of zelfklevend

Glasfolie, ook wel raamfolie genoemd, kan op twee manieren op een raam worden bevestigd. Je hebt namelijk zelfklevende en statische glasfolie. Zelfklevende folie heeft een laagje lijm op het folie die je met behulp van water vast kunt plakken op het glas. Statische folie daarentegen hecht door middel van statische ladingen. Het voordeel van statische raamfolie is dat het makkelijker verwijderd kan worden dan klevende folie. Ook kun je statische folie makkelijker verplaatsen. Het enige nadeel is dat de prijs van statische glasfolie hoger is dan die van zelfklevende glasfolie.

Kleurfamilie

De meest verkochte glasfolie is transparant en heeft een mooi motief erin. Er is dan nog steeds lichtinval. Het is echter ook mogelijk om glasfolie met een bepaalde kleur (bijvoorbeeld zilver, zwart of multi) te kopen.

Lichtdoorlatend of verduisterend

Mocht je raamfolie zonder lichtinval willen, bijvoorbeeld omdat je vaak een nachtdienst draait en overdag moet slapen, dan is het een goed idee om verduisterend glasfolie te plaatsen. Verduisterend folie is er in verschillende gradaties, de meeste hebben een totaal verduisterend effect.

Een andere optie is om voor zonwerende glasfolie met een spiegeleffect te gaan. Jij kunt dan overdag wel naar buiten kijken, maar mensen kunnen niet naar binnen kijken door de ramen. Ideaal wanneer jij wilt weten wat zich voor je huis afspeelt zonder dat mensen naar binnen kunnen kijken!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden