AEC info

Ga je voor een rieten dak? Dit moet je weten

Geplaatst op

Een mooi, rieten dak geeft je huis een eeuwenoude uitstraling en maakt van je huis echt een huis is om voor te stoppen en te staren. Overzeese toeristen zullen stoppen en foto’s maken, de lokale bevolking zal bewonderende blikken werpen en al je vrienden zullen vragen hoeveel het kost om te onderhouden. Het heeft dus veel voordelen om een rieten dak te kiezen. Om je voor te bereiden en je een goede rietdekker te helpen kiezen, hebben we deze blog geschreven.

Wat je moet weten over rieten daken

Een rieten dak is een waterkerende dakbedekking en daardoor een ideale afvoer voor het water. Het rieten dak loopt af en de regendruppels glijden van rietstengel naar rietstengel. Een ervaren rietdekker weet precies hoe hij het dak moet leggen zodat er geen lekkages ontstaan.

Levensduur

Een rieten dak gaat jaren mee: indien goed gelegd, gaat zo’n dak minimaal 25 jaar mee. De levensduur in combinatie met de unieke uitstraling zorgt ervoor dat een rieten dak een ideale dakbedekking voor jouw huis is. Vaak zien we dat een rieten dak zelfs meer dan 30 jaar meegaat.

Rieten dak vervangen

Oude rieten daken staan erom bekend dat ze vaak een open constructie hebben. Bij het laten vervangen van een rieten dak kan ervoor worden gekozen om deze constructie aan te houden. Ook kun je kiezen voor een dichte dakconstructie – ook wel schroefdak genoemd. Op korte termijn is alleen het vervangen van het riet de goedkoopste optie, op de lange termijn is het beter en goedkoper om het hele rieten dak te laten vervangen.

Nu vraag je je misschien af wat het verschil is tussen een open en dichte constructie. Een dichte constructie verbetert het leefklimaat in de woning: het is brandveiliger en isoleert beter. Hierdoor zul je ook aanzienlijk kosten besparen op de lange termijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden