AEC info

Extra genieten van je woning

Geplaatst op

Wanneer het zomer is, is het erg fijn dat je woning plek is waar je kunt genieten van koelte en schaduw. In de meeste gevallen wil schaduw nog wel lukken, maar de koelte vinden is niet altijd voor iedereen weggelegd. Huizen kunnen in de zomer behoorlijk heet worden wanneer de zon er urenlang op schijnt. We nemen in deze blog met je door hoe je de isolatie en techniek een handje kunnen helpen de warmte buiten je huis te houden. 

Airco-installatie 

Het aanschaffen en gebruiken van een airconditioning is de eerste stap die veel mensen nemen om hun woning koeler te maken in de zomer. Het kan toch nog wel een redelijke investering zijn als we kijken naar de hoogte van de prijs. Een airco aanbieding kan dan zeker een oplossing zijn. 

Zorg voor een goede muurisolatie 

Het is erg belangrijk dat je woning een gedegen muurisolatie heeft om zo de hitte van de zomer buiten te kunnen houden. Je kunt dan wel een airconditioning aanschaffen, maar wanneer de isolatie niet op orde is, zal dit apparaat heel hard moeten werken. 

Wij raden jou dan ook aan om te zorgen dat de isolatie op orde is en als je niet zeker weet of dit het geval is een expert te bellen die jou kan helpen bij eventuele problemen aan de muurisolatie.

Ga voor goede zonwering 

We hebben nu twee belangrijke punten genoemd, maar er is nog zeker een ander punt dat je niet uit het oog moet verliezen, en dat is de zonwering die ervoor zorgt dat de zon niet door de ramen naar binnen komt en de temperatuur binnen verhoogd. Rolluiken en rolgordijnen zijn bijzonder goede zonwering oplossingen en bijvoorbeeld ook de zonneschermen aan de buitenkant van de woning helpen een handje mee. 

Vergeet niet om te kijken of je ramen wel dubbel glas hebben. Wanneer dit niet het geval is laat dan het enkel glas vervangen, omdat dit ook zeer goed isolerend werkt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden