AEC info

Eindelijk een ecologische inrichting voor je woning!

Geplaatst op

Nu mensen zich steeds meer bewust worden van milieuproblemen en drastische klimaatveranderingen, beseffen zij het belang van duurzaam leven. Andere mensen worden er ook wel een beetje klimaatmoe van. Die zien de over-the-top ecologisten toch wel als rasechte klimaatdrammers. Wij gaan het allemaal niet zo politiek aanpakken. Gewoon kijken naar ecologisch verantwoorde ideeën voor een nieuwe inrichting van je woning is voldoende leuk voor ons. Een milieuvriendelijke aanpak en bewuster omgaan met de keuzes die we maken in het tijdperk van hyperconsumptie kunnen een groot verschil maken bij het beschermen van onze natuurlijke omgeving en de aarde als geheel. De coronapandemie heeft ons schijnbaar verder doen nadenken over de waarde van het beoefenen van duurzaamheid, vanwege de gezondheidsvoordelen van een groen leven en het soort van verbonden blijven met de natuur. Als je van je woning een groen paradijs wilt maken, richt je dan op duurzaamheid en breng milieuvriendelijke veranderingen aan in je interieur

Kies voor duurzaam meubilair 

Milieuvriendelijke inrichtingsmaterialen belasten het milieu minder en voorkomen de uitstoot van schadelijke chemicaliën in de woonruimte. Duurzame meubels geven een unieke uitstraling aan het huis en zijn een beter alternatief voor hout uit bossen, waardoor ze sterk, lang meegaan en mooi zijn. Bamboe, een hoog gras, is bijvoorbeeld een ideaal alternatief voor hout, omdat het een van de snelst groeiende planten is, die in een dag tot drie meter kan groeien. Daarom schakelen mensen over op bamboeschommels, ligstoelen, salontafels, boekenkasten, manden, enz. om het milieu te sparen door ontbossing tegen te gaan. Andere milieuvriendelijke materialen die worden gebruikt voor het maken van duurzame meubels zijn onder meer rotan en rieten, timmerhout, rubberwood, lantana en teruggewonnen hout. Erg mooi vinden wij riviera maison meubels.

Zet meer kamerplanten in huis

Kamerplanten brengen leven in elke ruimte met hun levendige groen en frisheid. Ze zijn populair als goedkoop decoratieartikel, verfraaien het interieur en houden de omringende lucht schoon en vrij van giftige stoffen. Echter, om kamerplanten goed te laten ´functioneren´, is het belangrijk om de juiste soort plantenbak te kiezen. Betonnen plantenbakken zijn een van de velen die je kunt gebruiken om je kamerplanten te laten groeien. Betonnen plantenbakken zijn er in verschillende maten en bieden niet alleen een geschikte habitat voor de plant om te gedijen, maar vullen ook het huis aan met hun prachtige patronen, ontwerpen en kleuren. 

Koop tweedehands goederen 

Een van de eenvoudigste manieren om het milieu positief te beïnvloeden met je woninginrichting is het kopen van tweedehands goederen. Vintage decoratie kost niet alleen veel minder, maar geeft ook een “distressed” chique uitstraling aan een interieur. Ook upcycling is een uitstekende methode om je ecologische voetafdruk te verkleinen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden