AEC info

Een designwoning is een wereld op zich

Geplaatst op

In deze blog gaan we je bekend maken met het concept van de designwoning. Wat is dit precies? Je zou kunnen zeggen, dat het verschil tussen een regulier interieur en dat van een designhuis hem zit in de visie erachter. Hoe dit precies zit nemen we hieronder met je door. Lees ook de andere blogs op onze site en doe je voordeel met de tips die we je daarin geven. 

Een design woning is uniek

Wanneer je design woning laat maken, dan zal de architect gaan kijken naar hoe de ideeën die hebt vormgegeven kunnen worden. Op basis van de plannen wordt dan een woning gemaakt die uniek is. Dat is het eerste punt waarmee een design woning zich onderscheidt van andere woningen. Daarbij is een designwoning meestal wat groter, vaak een villa, en vrijstaand. 

Een uniek interieur 

Zoals de woning uniek is, is ook het interieur van een designwoning uniek. In bepaalde gevallen laten mensen hun woning van binnen totaal aankleden door een interieurarchitect. Deze expert werkt vanuit een bepaalde visie en dat ga je ook terugzien in de resultaten. Je kunt zien dat alles in het interieur op een zorgvuldige wijze bij elkaar gecureerd is. Dit is het tweede verschil tussen een regulier huis / interieur en een designwoning: er zit vanaf het begin een artistiek plan achter. 

Een artistieke benadering

Vaak wordt er gebruik gemaakt van bepaalde merken die een duidelijke designlijn op de markt gebracht hebben. Denk bij dit laatste aan meubels en decoraties die als collectie bij elkaar passen. Zo heeft het merk Bentley een designlijn van meubels en accessoires die qua kleur en textuur prachtig harmoniseren. 

Het is aan de interieurdesigner om de ideeën van de klant op een unieke wijze naar voren te brengen. Een exclusief merk als Bentley biedt ook de mogelijkheid om meubels aan te laten passen aan de specifieke klantvoorkeuren. Zo heeft ook de interieurarchitect meer creatieve ruimte. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een designinterieur? Kijk dan eens op https://www.robfeenstra.com/. Je zult er geweldige nieuwe concepten voor je interieur vinden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden