AEC info

Een 5 aantal tips voor een stressvrije verhuizing

Geplaatst op

Bij een verhuizing komt heel veel kijken. Denk maar aan alle kleine details waar je rekening mee moet houden. Het liefst wil je alles van A tot Z zo snel mogelijk geregeld hebben. Dat brengt vaak een stukje stress met zich mee. Gelukkig bestaan er al een tal van verhuisbedrijven, zoals swdevriesverhuizingen.nl. Deze nemen al een grote deel van je verhuiszorgen weg. Zoals het fysiek verplaatsen van al je spullen. In deze blog zijn een aantal tips te lezen over wat je nog meer kunt doen om stressvrij te verhuizen.

Plan je verhuizing tot in de details

Zorg dat je een planning hebt waar je aan kan houden zodra de fase van verhuizen van start gaat. Dit geeft overzicht en rust. In de praktijk is dit een belangrijke houvast tijdens de verhuizing. Bereken hoeveel verhuiskrachten en verhuisdozen je nodig hebt. Je zult zien tijdens het opruimen en inpakken dat je altijd extra spullen tegenkomt. Maak een inpaklijst per kamer en maak een lijst van de kamers in je nieuwe woning. Label alle dozen voor welke kamer ze bestemt zijn. Zo kun je alvast een inschatting maken of alle spullen gaan passen in je nieuwe woning.

Start ver van te voren al met opruimen

Omcirkel de verhuisdatum op je kalender. Zorg dat je per week een aantal dingen alvast opruimt en bij elkaar zet. Zodra je de spullen niet meer nodig hebt dan kunnen ze alvast in de verhuisdoos. Zo bouw je langzaam richting de verhuisdatum toe. Je kunt beetje bij beetje te werk gaan. Begin bijvoorbeeld op zolder of in de studiekamer. Zo kom je op tijd ook onbelangrijke spullen tegen die geen functie hebben in je nieuwe woning. Maak gebruik van sites als marktplaats en probeer zoveel mogelijk overige spullen te verkopen. Je bent nu toch al bezig en in je nieuwe huis wil je niet met dezelfde hoeveelheid rommel zitten die je de laatste jaren hebt opgebouwd.

Ga alvast inpakken

Zodra het nog een kwestie is van een paar weken wachten in plaats van maanden dan is het tijd om te starten met inpakken. Denk hierbij aan kleding, de inhoud van kasten en decoraties in huis. Voorkom dat je dit last minute moet doen en start op tijd met het inpakken. Omdat je de meeste van de spullen al netjes hebt opgeruimd en bij elkaar hebt gezet zou dit proces nu makkelijker en overzichtelijker moeten lopen.

Huur een verhuisbedrijf in

Huur ver van te voren een verhuisbedrijf in. Hoe eerder hoe beter. Dit geeft vaak garantie voor hulp en levert in sommige gevallen een vroegboekkorting op. Haal je berekening qua verhuisdozen erbij en geef dit door aan het verhuisbedrijf. Zo kun je verder met een goede voorbereiding en het verhuisbedrijf kan zich ook alvast voorbereiden op je verhuisklus.

Maak alvast plannen voor de inrichting

Zodra je de verhuizing goed hebt gepland kun je ook alvast beginnen met de inrichting van je nieuwe woning. Dit wordt vaak ook gezien als het leukste gedeelte van de verhuizing. Als goed is heb je al een inventarisatie van je spullen die je mee wilt nemen. Bekijk wat je mee wilt nemen, wat je nog nodig hebt en wat je eventueel weg kan doen. Denk hierbij ook aan klussen zoals verven, verbouwingen en het aanschaffen van nieuwe meubels enzovoort. Met deze tips ga je de grootste verhuiszorgen al uit de weg. Alvast veel succes met plannen en verhuizen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden