AEC info

De voordelen van nanocoating in de bouw

Geplaatst op

Nanocoating is een manier om op moleculair niveau de bestendigheid van voorwerpen tegen water aan te passen. “Nano” is een meeteenheid die net boven die van atomen ligt. Nanocoating aanbrengen is zeer eenvoudig. Tegenwoordig kun je het uit een flesje kopen die je kunt sprayen op vrijwel ieder oppervlakte. Veel mensen weten echter nog niet van de vele voordelen van nanocoating, we vertellen je er daarom graag meer over. 

Waterbestendigheid en duur van producten

Allereerst is het belangrijkste voordeel van nanocoating de waterbestendigheid. Bij regen zal het product geen water absorberen maar juist afstoten. Dit zorgt ervoor dat voorwerpen minder snel achteruitgaan. Naast het feit dat nanocoating slijtage tegen gaat, zorgt het er ook voor dat verf een stuk mooier blijft. Het is dus een extra beschermlaagje. Deze waterbestendigheid is ook super handig voor brillen, ramen en autoruiten. Wanneer het regent bijvoorbeeld, heb je geen last meer van verminderd zicht. Het is dus voordelig voor de veiligheid en productiviteit. 

Bestendig tegen temperatuurveranderingen

Een bijkomstig voordeel van nanocoating is dat het voorwerpen bestendig maakt tegen temperatuurverschillen. Het zorgt er dus voor dat voorwerpen minder snel oververhit worden. 

Schoonmaken is een eitje

Naast het feit dat water zich niet hecht aan het oppervlak, doet stof en vuil dit ook niet. Ook dit bevordert de duurzaamheid van producten, maar het grootste voordeel is dat producten langer mooi blijven en je een stuk minder hoeft schoon te maken. Vuil glijdt als het ware van het oppervlakte af. 

Nanocoating slecht voor het milieu?

Nanocoating klinkt enger dan dat het is. Op moleculair niveau de waterbestendigheid aantasten, dat klinkt erg chemisch en zal vast erg slecht zijn voor het milieu? Dat is dus niet zo. Nanocoating is niet giftig en is milieuvriendelijk. 

Lange levensduurZoals we hebben vastgesteld, heeft nanocoating dus vele voordelen die voor zowel particulieren als bedrijven zeer nuttig kunnen zijn. Gelukkig kun je lang genieten van nano coating, het heeft namelijk een zeer lange levensduur: ongeveer 25 jaar lang.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden