AEC info

De voordelen van een endoscoop

Geplaatst op

Een endoscoop is een soort van camera aan een buis die gebruikt wordt om diep in een object te duiken en te kijken of er wat mis is potentieel. Een endoscoop kent twee context. Hij kan namelijk medisch gebruikt worden, maar ook industrieel. Natuurlijk ziet de apparatuur er anders uit als hij medisch gebruikt wordt, maar het idee is hetzelfde. Industrieel wordt hij gebruikt voor inspectie van bijvoorbeeld pijpleidingen, vaten, voor het detecteren van lekken, maar een endoscoop kan ook voor technologische producten worden gebruikt om te kijken waar fouten optreden. In deze blog gaan we het hebben over de voordelen van een industriële endoscoop.

Praktisch en gebruiksvriendelijk

Een endoscoop is wel praktisch als gebruiksvriendelijk. Hij is praktisch op de manier dat hij makkelijk mee te nemen is en ook makkelijk ergens in te steken is. Gebruiksvriendelijk is hij op de manier dat de endoscoop best wel voorzichtig is tijdens het gebruiken. Je steekt het buisje met aan het uiteinde een camera in het object wat je wilt inspecteren en de endoscoop komt terug met beeldmateriaal. Uit dit beeldmateriaal kun je dan concluderen wat er aan de hand is met het product wat je aan het inspecteren bent. Je hebt verschillende soorten endoscopen. 

Verschillende soorten endoscopen

Video endoscoop

Een video-endoscoop wordt gekenmerkt door zijn weergave op een beeldscherm, zijn flexibiliteit en compactheid. Een video-endoscoop komt met een bestuurbare tip om rond te kijken. Zo’n endoscoop werkt met een cmos of ccd chip die zich bevindt in het uiteinde van de tip. Zo’n endoscoop is leverbaar in diameters van 2.4 tot 8 mm en verschillende lengtes tot maximaal 30 meter. 

Starre endoscoop

Een starre endoscoop staat ook wel bekend als een borescoop. Een starre endoscoop is leverbaar met diameter van 2. 7 tot 14 mm en een werklengte van 5 cm tot 1.6 meter. Door deze compacte afmetingen heeft een starre endoscoop een uitmuntende beeldkwaliteit dankzij de optisch hoogwaardig geslepen lenzen. 

Micro endoscoop

Een micro-endoscoop is een endoscoop met een diameter van 0 mm tot 2. 7 mm. Het beeld wordt dan getransporteerd door optisch geslepen lenzen of optische glasfibers. Deze endoscoop is zeer geschikt voor het inspecteren van een klein kanaaltje bijvoorbeeld. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden