AEC info

De voor- en nadelen van verschillende soorten badkamertegels

Geplaatst op

Badkamertegels kunnen gemaakt zijn van talloze materialen. Keramiek, porselein en vinyltegels schieten je waarschijnlijk als eerste te binnen. En dit is niet voor niets zo, want dit zijn over het algemeen de meest praktische badkamertegels. Maar naast deze opties zijn er nog meer opties die voor jou misschien interessant zijn. In deze blog gaan we de eigenschappen bespreken van verschillende soorten badkamertegels.

Vinyl tegels

Vinyl badkamertegels zijn momenteel de populairste tegels voor in deze kamer. Dat komt omdat vinyltegels praktisch zijn tegen een laag prijsje. Vinyltegels scoren hoog op veiligheid, comfort en duurzaamheid. Meestal hebben vinyltegels ook zo hun uiterlijke charme en zijn ze ook nog eens makkelijk te installeren. Echt een aanrader dus.

Keramiek en porseleinen tegels

Keramiek en porseleinen badkamertegels kunnen van heel veel mensen hun smaak bevredigen. Dat komt omdat deze tegels in zoveel kleuren en vormen kunnen komen. Net als vinyltegels scoren keramieken en porseleinen tegels ook hoog als het gaat om hoeveel omkijk je ernaar hebt. Dat is namelijk met deze tegels ook heel erg laag. Helaas zijn deze tegels niet zo comfortabel als je erop staat met je blote voet. Het zou het iets comfortabeler maken als je ook vloerverwarming installeert, maar dat maakt de vloer nog niet zachter. Keramieken en porseleinen tegels zijn over het algemeen iets duurder dan vinyl tegels maar dit scheelt niet veel.

Kurktegels

Hier had je misschien nog niet eerder aan gedacht maar het materiaal kurk kan ook zeer goed gebruikt worden als tegel voor in de badkamer. Je kunt deze kurktegel in verschillende kleuren krijgen en de installatie is over het algemeen zo gedaan. Ook voelt de kurktegel lekker aan de voeten en zorgt deze vloer ervoor dat het heel veel vocht opneemt waardoor er geen vocht onder de vloer ontstaat. Het enige nadeel van kurktegels is dat de prijs een stuk hoger ligt dan bijvoorbeeld vinyltegels of keramiek en porseleinen tegels.

Plastic laminaat tegels

Een voordeel aan plastic laminaattegels is dat het er strak uitziet en dat het de vloer ook niet zo ophoogt waardoor je geen soort van opstapje moet maken om in je badkamer te komen. De vloer is duurzaam en ook makkelijk schoon te houden maar gaat wat minder goed om met vochtigheid. Een ander nadeel van plastic laminaattegels is dat het niet in veel varianten komt waardoor je er niet echt creatief mee kunt zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden