AEC info

De vier beste manieren om te besparen op je energierekening

Geplaatst op

Minder geld uitgeven aan gas, water en licht is om twee redenen een prioriteit voor veel mensen. Ten eerste willen mensen maatregelen nemen puur om te besparen op hun maandelijkse energierekening. Ten tweede is een lager energieverbruik en duurzaamheid goed voor het milieu, iets dat langzaam maar zeker een grotere rol gaat spelen in huishoudens. Met de winter in aantocht is dit ook een ideaal moment om te kijken naar tips om je huis te verduurzamen en daarmee geld te besparen op de energierekening!

Goede isolatie – dubbel glas

Een van de beste maatregelen die je kunt nemen is om te zorgen dat je huis van zichzelf beter warmte vasthoudt in de winter en in de zomer de warmte juist buiten houdt. Woon je in een ouder huis? Dan bestaat de kans nog dat je enkel glas hebt. Dubbel glas laten plaatsen is dan een van de beste investeringen die je kunt maken. Hoewel de dubbel glas prijzen per vierkante meter niet bjizonder hoog zijn, kan het wel een redelijke kostenpost zijn als je veel ramen hebt die je in één keer wilt vervangen. Laten we voorop stellen dat deze investering het in ieder geval waard is en een positieve invloed heeft op de waarde van de woning. 

De slimme thermostaat – meten is weten

Met een zogenoemde ‘slimme’ thermostaat kun je ook een hoop aan energiekosten besparen Deze thermostaten kun je bijvoorbeeld zo instellen dat ze alleen de ruimtes verwarmen waar je zelf bent. Dus gedurende de dag worden verschillende ruimtes wel of niet verwarmd. Vaak kun je ook nog deze thermostaat met je telefoon bedienen, waarbij je tevens kan zien hoeveel je verbruik en kosten per ruimte zijn. Op die manier kun je de beslissing nemen om zelf de thermostaat lager te zetten. Dat is natuurlijk altijd een goedkope optie om te besparen op de kosten.

Nieuwe energiezuinige apparaten

Hoewel het niet handig of kostenefficiënt is om goed werkende apparatuur direct in te ruilen, is het wel verstandig om goed op te letten wat het energieverbruik is van grote apparaten. Bij de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe oven of wasmachine kun je redelijk wat geld besparen door voor een energiezuinige optie te kiezen. Met kleinere apparatuur zoals lampen is het wat makkelijker om snel over te stappen op energiezuinigere alternatieven. Zeker op apparaten die altijd aan of op standby staan is het goed om te kijken wat het verbruik is in die standen.

Installeer een nieuwe boiler

Over het algemeen zijn boilers apparaten die lang meegaan in huis. Hoe ouder de boiler, des te groter is de potentiële besparing door een vervanging. De besparing op een goede boiler in combinatie met een slimme thermostaat kan al gauw tientallen of een paar honderd euro schelen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden