AEC info

De mogelijkheden van een blokhut in je tuin

Geplaatst op

Voor veel mensen is het hebben van een grote tuin iets waar ze veel waarde aan hechten. Er zijn weinig dingen zo heerlijk als een stukje natuur achter je huis waar je bloemen en planten in kan zetten. Uiteraard dient een achtertuin ook als een plek waar je bij lekker weer kunt relaxen. Voor de mensen met extra ruimte in hun tuin, die er het maximale uit willen halen, biedt een blokhut een groot aantal mogelijkheden. In deze blog kijken we naar een aantal van deze mogelijkheden.

Blokhut als opslag

De meest eenvoudige en veelvoorkomende toepassing van een blokhut is als opslaghok voor allerlei spullen. Denk daarbij aan tuingereedschap of speelgoed voor de kinderen. Deze blokhutten zijn vrijwel nooit heel groot en zijn dan ook niet duur om aan te schaffen. Daarnaast voegen ze wel direct wat toe aan de uitstraling van je tuin.

Blokhut als hobbyruimte

De wat grotere blokhutten doen perfect dienst als hobbyruimte. Hou je bijvoorbeeld van schilderen? Een blokhut van redelijk formaat is ideaal om al je verfspullen uit te stallen en er een klein atelier van te maken. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de wanddikte van de blokhut. Over het algemeen zijn blokhutten met een houtdikte van 34mm geschikt voor de hobbyisten die het hele jaar in de blokhut willen werken. 28mm is ook een optie, al kan het dan wat kouder worden in de winter.

Blokhut als recreatieruimte

Een blokhut die groot genoeg is en dikkere wanden heeft (40mm of dikker) is perfect te gebruiken als recreatie. Deze blokhutten kunnen ook geleverd worden met verschillende opties. Zo heb je een blokhut met veranda, waardoor je buiten én droog kunt zitten. Een veranda doet ook iets meer voor de uitstraling dan normaal luifel.

Blokhut als recreatiewoning

De meeste luxe blokhutten, die zowel een grote oppervlakte hebben als een dikke wandbreedte (58 of 70mm) zijn zelfs geschikt als full-time recreatiewoning. Ze zijn goed geïsoleerd en worden vaak geleverd met dubbelwandig glas en een bitumen of shingles dakbedekking. Als je echt veel ruimte in je tuin hebt kun je een dergelijke blokhut inrichten als volledige woning en deze verhuren! Of gebruik het als locatie voor kleine evenementen.

Ook interessant

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden