AEC info

De keuze tussen een slaapbank en een dwarsslaper

Geplaatst op

Voor jongeren die op kamers gaan of starters is de ruimte om in te richten vaak niet al te groot. Zeker als je in een woning ook nog eens de mogelijkheid wilt hebben om extra gasten te laten overnachten. Nu zijn er genoeg tips om creatieve tips om maximaal te profiteren van de ruimte die je hebt, en de oplossing voor extra gasten is vaak een slaapbank. Je hebt echter ook de keuze uit dwarsslapers. In deze blog vergelijken we deze twee multifunctionele meubels met elkaar en kijken we welke geschikter is!

De slaapbank – de conventionele optie

Over het algemeen zijn slaapbanken de standaard oplossing voor bovengenoemd probleem. Je hebt tegenwoordig slaapbanken met een prachtig design en van goede kwaliteit, zowel om op te zitten als om op te slapen. Het voornaamste voordeel van de slaapbank is dan ook het feit dat het het dichtst in de buurt komt van een daadwerkelijk bed als je kijkt naar comfort en grootte.

Een nadeel is dat de originele slaapbanken dus een uitklapbaar matras hebben, waardoor het als bed nog steeds meer ruimte inneemt dan een gewone bank. Voor de personen met een volle woonkamer, waarbij je weinig kunt schuiven met het interieur om ruimte te creëren voor het bed,  kan het nog wel eens lastig worden.

De dwarsslaper – de strakkere optie

Een dwarsslaper heeft normaal gesproken geen matras verborgen in het frame van de bank. Hoewel het nog steeds een bank is kan het als bed dienen door simpelweg een paar kleine aanpassingen aan het meubel zelf. Een van die opties is dat de rugleuning ook horizontaal geplaatst kan worden, zodat het zitvlak (nu dus een ligvlak) twee keer zo groot is geworden. Vaak betekent dit dat het design van de bank niet zo conventioneel is als een ‘normale’ bank. Eventuele armsteunen kunnen soms ook gedraaid worden om diens te doen als kussen. Uiteraard kun je ook zelf sierkussens aanschaffen om dit te gebruiken.

De keuze tussen slaapbanken en dwarsslapers?

Het is lastig om te zeggen wat nu daadwerkelijk de betere optie is. Natuurlijk is alles afhankelijk van de ruimte. Voor studentenkamers is een slaapbank wellicht de betere optie in plaats van een gewoon bed. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat het slaapcomfort bij slaapbanken over het algemeen iets beter is. Mensen die wat meer bezig zijn met het design van de gehele ruimte en vooral op zoek zijn naar een extra slaapoptie voor incidentele situaties, zijn waarschijnlijk geneigd om te kiezen voor een dwarsslaper. Hoe dan ook, beiden zijn het ideale multifunctionele meubels om in je kamer of woning te hebben!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden