AEC info

De beste tips om kalk te bestrijden

Geplaatst op

Wanneer je in een gebied woont met ‘hard water’ dan zul je ongetwijfeld last hebben van kalkaanslag. Dit zie je terug op onder andere je sanitair, kranen en keukenapparaten. Hoe meer calcium en magnesium in je water, hoe harder je water is. Dit zorgt voor kalkuitslag. Het is het welbekende waas op glaswerk. Het is belangrijk om kalk te bestrijden omdat het namelijk de functionaliteit van je apparatuur en leidingen beïnvloed. We zetten de beste bestrijdingstips van antikalk.com op een rijtje.

Wat is kalk?

Kalk is te herkennen aan de witgele uitslag op je kranen en andere apparatuur dat leidingwater gebruikt. Het kan uiteindelijk een echte ravage aanrichten waardoor apparatuur langzaam kapotgaan. Daarnaast heeft het ook impact op het energiegebruik. Hoe meer kalk aanwezig is hoe harder de apparaten moeten werken.

Heeft kalk impact op mijn gezondheid?

Uit veelvuldig onderzoek is gebleken dat hard water vrijwel geen effect heeft op de menselijke gezondheid. De gemiddelde hoeveelheid kalk in het water is door waterzuiveringsbedrijven zodanig teruggedrongen dat het niet schadelijk is. In Nederland voldoet ons leidingwater dus aan de gezondheidsnormen.

Hoe kan ik kalk het beste bestrijden?

Er zijn verschillende schoonmaakproducten te verkrijgen voor het bestrijden van kalkuitslag. Dit gaat voornamelijk om de uitslag dat je ziet op het kraanwerk. Een goed bestrijdingsmiddel is citroensap of de combinatie van azijn en water. Je kunt ook een eigen spuitflesje vullen met water en azijn. Spoel na het bestrijden je apparatuur en kraanwerk af met gewoon water.

Heb ik een waterontharder nodig?

Veel kalkproblemen worden te laat ontdekt. Dit komt omdat veel plekken waar kalkophopingen ontstaan niet in zicht zijn. Wanneer de waterdoorstroming terugvalt of een ander apparaat vastloopt valt het pas op. Een waterontharder gaat de strijd aan met de calcium- en magnesiummoleculen. Het zorgt ervoor dat het kalk zich niet ophoopt aan verwarmingselementen en andere filters in je kraanwerk.

De kalksporen uit hard water kan dus op lange tijd schade veroorzaken aan je apparatuur. Ga dus de strijd aan door je apparaten regelmatig schoon te maken of gebruik te maken van een waterontharder. Hiermee genieten je apparaten zoals wasmachine, vaatwasmachine en waterkoker van een langere levensduur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden