AEC info

De beste ideeën om de oude schutting te vervangen

Geplaatst op

Het is weer zomer en dat betekent dat veel Nederlanders weer volop in de tuin aan het werk zijn. Er zijn misschien wel wat dingen aan vervanging toe inmiddels. Denk bijvoorbeeld aan je schutting. Er is een goede kans dat als je deze al een aantal jaar hebt staan, dat deze inmiddels wel aan vervanging toe is. In deze blog willen we je een aantal goede ideeën geven voor het vervangen van je schutting. Lees snel verder

Vervang je oude schutting voor een nieuwe schutting

Wanneer je oude schutting niet meer mooi is en misschien zelfs een beetje aan het verrotten is, dan is het tijd voor een nieuwe schutting. Weet je niet zeker of je schutting aan vervanging toe is? In dat geval kun je het beste even de onderkant van de schutting controleren. Het is immers de onderkant van de schutting waar het rotten doorgaans begint. Als je hebt geconstateerd dat je inderdaad een verrotte schutting hebt, dan kun je deze vervangen voor een nieuwe schutting. Als je dan liever een schutting hebt die wat minder snel verrot, dan kun je kiezen voor een hout beton schutting. Hierbij staat de schutting niet direct op de grond, maar op een betonnen muurtje. Hierdoor zal de schutting minder snel gaan rotten en heb je er dus langer plezier van.

Vervangen de oude schutting voor nieuw hekwerk

Als je schutting niet meer in goede staat verkeert, en deze er hoe dan ook uit zal moeten, dan biedt dat direct een mooie kans om te zoeken naar alternatieven voor tuinafscheiding. Als tweede tip willen we je graag adviseren om hekwerk te laten plaatsen. Dit kan een zeer chique uitstraling geven die de complete uitstraling van je tuin kan doen veranderen. Afhankelijk van welke beplanting je in je tuin hebt, kun je de planten ook het hekwerk op laten klimmen. Op die manier heb je na verloop van tijd toch de privacy die je daarvoor ook had met je schutting. Het voordeel hierbij is dat planten en hekwerken niet per se vervangen hoeven te worden wanneer ze langere tijd blootgesteld worden aan weer en wind.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden