AEC info

De belangrijkste voordelen van keramisch parket

Geplaatst op

Tot een paar jaar geleden waren vloeren van ‘imitatiehout’ van erg slechte kwaliteit. Het was duidelijk dat het geen echt hout was in zowel de uitstraling als in de duurzaamheid. Tegenwoordig is het helemaal omgeslagen en is het vrijwel onmogelijk om  keramisch parket te onderscheiden van een echt houten parketvloer. Maar als ze visueel zo gelijk zijn, wat zijn dan de voordelen van keramisch parket? In deze blog gaan we daar wat dieper op in.

Keramisch parket is waterdicht

Hoge kwaliteit keramisch parket neem vrijwel geen water op. Dat betekent dat je het kunt gebruiken in iedere ruimte, ook al komt er veel water en een hoge luchtvochtigheid bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan keukens, badkamers en in commerciële instellingen als een spa en een zwembad. Mocht de vloer nat worden is dit geen probleem, terwijl het bij een houten vloer wel tot problemen kan leiden.

Keramisch parket is bestand tegen krassen

Hout is een natuurlijk materiaal dat gemakkelijk beschadigd als je er iets op laat vallen of als je bijvoorbeeld met meubels gaat schuiven. Dit gaat ten koste van de uitstraling van de vloer en is niet goedkoop om te herstellen. Keramisch parket daarentegen is een van de meest resistente materialen tegen krassen en slijtage. Hierdoor is het materiaal ook gebruiken in winkels waar continu mensen overheen lopen.

Er komen geen vlekken op de tegels

Keramisch parket is resistent tegen de meeste chemicaliën. Ongeacht het soort parket dat je aanschaft, vlekken blijven alleen op de oppervlakte liggen en kunnen eenvoudig verwijderd worden zodra ze volledig opgedroogd zijn. Maak je dus geen zorgen als je het parket in je keuken wilt leggen.

Er zijn geen nabehandelingen nodig

Een keramisch parket heeft geen lak of olie nodig om een prachtige houtlook uitstraling te houden, in tegenstelling tot een parketvloer. Daarnaast hoef je na een aantal jaar de vloer dus ook niet te schuren of polijsten om de originele uitstraling weer terug te krijgen.

Variatie genoeg in uitstraling en altijd consistent

Als je een bepaalde houtsoort uitkiest betekent dat niet dat je altijd exact dezelfde uitstraling krijgt als je een hele vloer aanlegt. Iedere boom en iedere plank is anders. Voor veel mensen is dit uiteraard ook een charme van de vloer, maar het kan negatief uitpakken. Met een keramisch parket weet je precies wat je krijgt, iedere tegel is hetzelfde. Daarbij komt tevens dat je exact kan kiezen wat voor soort tegel en uitstraling wilt. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden