AEC info

De belangrijkste verschillen tussen 4 soorten bedden

Geplaatst op

Elke nieuwe woning heeft een slaapkamer en dus ook een bed nodig. Het is erg fijn als je een bed hebt wat goed past bij het interieur van je slaapkamer. Omdat er tegenwoordig erg veel verschillende dingen zijn waar je rekening mee zou kunnen houden als je een nieuw bed aanschaft, hebben we voor het gemak het aantal keuzes voor je gereduceerd naar vijf. In deze blog lees je welke 4 globale soorten bedden er zijn en beoordeel of deze passen bij jouw slaapkamer.

Boxspring

Een boxspring is nog steeds erg populair. Je treft ze veel aan in hotels en suites. Hierdoor worden ze door veel mensen als een enigszins dure luxeproduct gezien. De boxspring is echter veelzijdig en hoeft ook niet duur te zijn. Sommige boxsprings hebben ook een handige opbergfunctie waarbij je dekbedden, kussens en slopen kunt bewaren in de box.

De boxspring wordt steeds populairder

Ledikant

Het traditionele ledikant is nog steeds erg populair. Deze eenvoudige constructie van een doorgaans houten frame met een lattenbodem en een matras bestaat al eeuwen. Ledikanten zijn zowel beschikbaar in een formaat voor een eenpersoonsbed en een twijfelaar als een tweepersoonsbed. Daarnaast kan het frame vaak gemaakt worden van andere materialen dan enkel hout zoals metaal of kunststof.

Een ledikant is in diverse formaten verkrijgbaar

Waterbed

Er bestaan drie soorten waterbedden, namelijk een hardside, een softside en een lichtgewicht. De hardside waterbedden lijken eigenlijk op een soort van boxsprings en zijn een complete constructie terwijl een softside waterbed meer een watermatras is wat gewoon op een normale ledikant kan worden geplaatst.

Een waterbed lijkt op een boxspring

Hemelbed

Een hemelbed heeft een gordijn wat je kunt sluiten. Hierdoor kun je meer intimiteit creëren tijdens je nachtrust. Een leuk weetje over hemelbedden: Het was lange tijd gebruikelijk bij families van adel om een hemelbed te hebben om op die manier wat privacy te kunnen hebben. Het was vroeger namelijk gebruikelijk dat er erg veel mensen in dezelfde ruimte sliepen (al dan niet op de grond!)

Een hemelbed creërt intimiteit en privacy

Ook interessant

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden