AEC info

Buitengesloten? Probeer deze tips

Geplaatst op

Het kan de beste overkomen: je zet even wat vuilnis buiten en de voordeur waait dicht. De sleutel zit nog in de binnenkant van de deur en je hebt helaas geen raam open laten staan. Als er ook geen reservesleutel ergens onder een pot of in de schuur ligt, kan het voor de hand liggen om een slotenmaker in te schakelen. Maar dat is niet altijd noodzakelijk, misschien krijg je de deur toch zelf nog open. We geven een aantal mogelijkheden.

Gebruik een plastic pasje

Als je jezelf hebt buitengesloten, heb je hopelijk nog wel je portemonnee in je broekzak zitten. Vooral bij oude sloten heb je een kans om het slot te openen met een plastic pasje. Idealiter is dit een gelamineerd pasje, deze is steviger. Pak een pasje, dit kan een creditcard of bankpas zijn, maar het liefst een minder belangrijk pasje (zoals een cadeaupas). Druk de kaart in de lengte tussen de deurpost en de deur, draai het pasje enigszins naar je toe om te proberen het slot te openen. Zorg dat je tegelijkertijd de deurklink omlaag drukt. Met een beetje geluk krijg je het slot open.

Een schroevendraaier

Hopelijk kun je nog wel bij je eigen schuur of garage als je jezelf hebt buitengesloten. Ga op zoek naar een schroevendraaier, bij voorkeur een lange variant. Kies eentje die je zonder druk in het slot kunt steken en beweeg deze van de ene naar de andere kant. Houd wat druk op de deur om deze makkelijker te openen.

De paperclip

Het lijkt misschien als een scene uit een film waarin er uit een gevangenis wordt ontsnapt, maar een paperclip kan echt je redding zijn. Trek de paperclip recht en maak een haakje aan het uiteinde. Druk de paperclip in het slot en probeer deze te draaien.

Al deze manieren zijn erop gericht om het slot zonder schade te openen, maar in de praktijk kan het toch nodig blijken om wat kracht te gebruiken. Mocht je toch je huis niet inkomen, bel dan een professionele slotenmaker. Als je in Amsterdam woonachtig bent, kijk dan eens op slotenmakeramsterdam.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden