AEC info

Ben jij op de hoogte van de laatste keukentrends?

Geplaatst op

Keukens worden steeds groter, luxer en vooral ook gezelliger door het toevoegen van accessoires. Er wordt veel tijd doorgebracht in de keuken en het kan je gezin ook zeker samenbrengen. Een nieuwe keuken kiezen is moeilijk, want een keuken is niet goedkoop. Een nieuwe keuken kost al snel 5000,- euro. Daarom wil je wel zeker weten dat je er niet na een week op uit bent gekeken. Daarom hebben wij een paar trends verzameld om je nieuwe ideeën te geven voor het ontwerp van je keuken.

Het gebruik van stoere stenen

Marmer is een geliefd materiaal om te gebruiken in je keuken. Het wordt voornamelijk gebruikt voor de achterwand en in 2019 is men ook zeker niet vies van gekleurd marmer. Gespikkeld marmer is een trend van dit jaar en wordt steeds populairder. Niet alleen voor op de vloer, ook wordt het steeds vaker verwerkt in het keukenblad.

Nieuwe technologie

Niet alleen de materialen veranderen, ook de apparaten in de keuken. Zo moet je tegenwoordig niet gek opkijken als je een uitklapbaar afzuigsysteem tegenkomt welke bijvoorbeeld volledig kan worden opgeborgen in de muur. Het kan zelfs zo zijn dat er een afzuiger in het blad verwerkt zit. Daarnaast kiezen ook steeds meer mensen voor het volledig afschermen van hun keuken met een speciale scheidingswand die je in en uit kan klappen. Het gasfornuis zien we steeds vaker verdwijnen, deze wordt ingewisseld voor een inductieplaat. Maar dit is nog niet alles, de nieuwste generatie keukenapparatuur kan je al aanzetten met een app op je telefoon. Zo kan de oven dus al voorverwarmen voordat je thuis bent.

Kleur gebruik

Steeds vaker wordt er gekozen voor een effen kleur in de keuken zoals een keuken in volledig zwart of grijs. De keuken wordt dan ook vaak volledig gebouwd in die kleur om rust te creëren. Er wordt gebruikgemaakt van visueel aantrekkelijke accessoires om de enkele kleur te compenseren, zodat het niet saai wordt. Keukenapparaten vallen bijvoorbeeld veel meer op met een enkele kleur als achtergrond. Maar ook wordt er steeds vaker gekozen voor een kraan in een gekleurd metaal, zo kun je kiezen voor een gouden, zwarte of koperen keukenkraan.

De aanschaf

Een nieuwe keuken koop je dus niet zomaar. Je moet kijken wat je wilt en welke mogelijkheden er zijn, daarnaast is een nieuwe keuken vaak duur. Iedereen wil wel een goedkope keuken, dus onderzoek doen om de kosten te beperken kan nooit verkeerd zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden