AEC info

Argumenten om te kiezen voor keramisch parket

Geplaatst op

Een nieuwe houten vloer in huis geeft de ruimte gelijk een karakteristieke sfeer. Deze look and feel is een favoriet bij het maken van inrichting keuzes. Echter, heeft een houtenvloer ook veel nadelen waaronder de manier van onderhouden. De laatste jaren is daardoor keramisch parket steeds populairder geworden. Dit zijn vloertegels die de voordelen van een houtenvloer na bootsen en daarnaast ook nog eens onderhoudsvriendelijk zijn. Lees meer over de belangrijkste argumenten om over te stappen naar keramisch parket.

Karakter van een houten vloer

Wanneer je een woning komt binnen lopen en een houten vloer ziet, dan is het lastig te zeggen of het gaat om echt hout of vloertegels. De blik en sfeer worden nagebootst van echt hout. De keramische tegels zijn vandaag de dag bijna niet te onderscheiden van echte houten planken. De karakteristieke uitstraling wordt namelijk behouden bij het laten leggen van een keramische vloer.

Onderhoudsvriendelijk

Maar wil je eigenlijk wel namaak hout in huis? Het antwoordt is simpelweg: ja. Zo zijn er namelijk veel voordelen ten opzichte van een gebruikelijke houten vloer. De vloertegels van keramische parket zijn namelijk veel onderhoudsvriendelijker. Zo moet je houten vloeren regelmatig met een nieuwe olielaag voorzien. Dat is niet meer nodig met keramisch parket. Met minimaal onderhoudt behoudt je dezelfde uitstraling.

Combinatie met een vloerverwarming

We kiezen steeds vaker voor een vloerverwarming om onze ruimtes op te warmen. Een duurzame en efficiënte investering. Dit scheelt namelijk veel in de maandelijkse energiekosten. Keramische tegels geleiden de warmte veel beter dan echte houten vloeren. Voornamelijk bij nieuwbouw woningen is de keuze voor keramische parketvloeren makkelijk gemaakt. Het is duurzamer en het helpt om te voldoen aan de energieverbruik normen.

Maar wat moet het gaan kosten?

Toen keramische parket net op de markt werd gebracht was het een prijzige investering. Dit had voornamelijk te maken met het beperkte aanbod van leveranciers. Tegenwoordig worden keramische vloeren bij de meeste vloeren leveranciers aangeboden in allerlei verschillende vormen, stijlen en maten. Hierdoor is de prijs per vierkante meter veel aangenamer dan een aantal jaren terug.

Houten look and feel in alle kamers

Een houten vloer leg je niet snel in de badkamer of in de keuken. Met de makkelijk te onderhouden keramische tegels is dit een ander verhaal. Altijd al een houten stijl gewild in de badkamer of over de gehele begaande grond van je woning? Met keramische parket is dit mogelijk. De tegels zijn eenvoudig schoon te houden met een doek of dweil. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over viezigheid of schimmelvorming op houten vloeren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden