AEC info

9 Voordelen van het gebruik van kunstgras voor je gazon

Geplaatst op

Zoveel mensen wenden zich tot kunstgras als oplossing voor hun gazonproblemen. Vaak wegen de voordelen duidelijk op tegen de initiële kosten, want het bespaart veel tijd en geld bij het onderhoud van het gazon. Het kan helpen om de eigen levensstijl en de impact op het milieu in het algemeen te verbeteren door het waterverbruik en het chemisch onderhoud te verminderen.

1. 1. Geen behoefte aan water

Normaal gesproken zou een echt gazon regelmatig moeten worden besproeid in de vroege ochtend en late avond, maar kunstgras heeft nooit water nodig. De enige keer dat een kunstgrasveld water nodig heeft, is wanneer het tijd is om het te reinigen – en dat is maar af en toe het geval. Bij het reinigen moet je de messen met een korte waterstoot afspuiten om het vuil te verwijderen. Hierdoor zult je het voordeel zien van een lagere waterrekening.

2. 2. Veilig voor kinderen

Omdat kunstmatige gazons geen onkruidverdelgers, meststoffen, pesticiden of vele andere chemicaliën nodig hebben, zijn ze volledig veilig voor elk kind om op te spelen. Veel steden kiezen om deze reden voor het gebruik van kunstgras in plaats van natuurgras in de openbare ruimte.

3. 3. Nooit meer grasmaaien

Zoveel mensen verachten deze specifieke klus absoluut niet, maar het is een noodzakelijke last als je een natuurlijk gazon hebt. Met een kunstgrasveld is er nooit een maaier nodig. Kunstgras zal nooit groeien, dus besteed al je extra tijd aan het spelen op je gazon met vrienden, familie en huisdieren.

4. 4. Onderhoudsarm

Hoewel je nooit hoeft te maaien, moet je nog steeds je kunstgrasveld onderhouden, maar het is een koud kunstgrasveld. je kunt grote organische materialen verwijderen met behulp van een bladblazer, terwijl een natuurlijke borstelbezem gebieden met veel verkeer kan pluizen. De enige keer dat hij water nodig heeft, is wanneer er hard vuil moet worden opgeruimd. Als je geen hond heeft, dan is dit misschien niet eens een normale reinigingsmethode.

5. 5. Honden zijn er dol op

Het lijdt geen twijfel dat honden graag buiten op het gazon spelen, maar soms worden ze een beetje overijverig en zullen ze het opeten. Honden negeren over het algemeen kunstgras, en alle rommel die achterblijft kan worden opgeruimd met slechts wat water en een mild schoonmaakmiddel. Een bonus voor de mensen die honden bezitten, is dat de viervoeters niet in staat zullen zijn om lelijke gaten te graven en vuil en modder door het huis te volgen.

6. 6. Het zal er altijd goed uitzien

Kunstgrasvelden zijn bestand tegen bijna alle weersomstandigheden, warm of koud. Het zal groen blijven en veel weg hebben van een echt gazon. Zelfs de delen van het gazon die het meeste verkeer krijgen, zullen slechts een zeer minimale inspanning vergen om het er nieuw uit te laten zien.

7. 7. Geen meststoffen of bestrijdingsmiddelen

In tegenstelling tot echt gras blijven kunstgrasvelden er groen en weelderig uitzien zonder enige chemische hulp. En omdat het materiaal geen voedsel of woonruimte voor insecten biedt, zijn ongedierteproblemen vrijwel uitgesloten. Het gebrek aan pesticiden en meststoffen is ook goed voor het milieu. Plus, het bespaart je meer geld.

8. 8. Duurzaamheid

Zodra je kunstgrasveld met succes is geïnstalleerd, kunt je het vermoeiende onderhoud vergeten. Het zal een aantal jaren bestand zijn tegen slijtage. De materialen die gebruikt worden bij de productie zijn bestand tegen het verkeer, alle soorten klimaten en weersveranderingen. Het zal niet eens zijn kleur verliezen door de blootstelling aan ultraviolette straling – de vezels zijn stabiel gemaakt tegen het.

9. 9. Nooit meer onkruid wieden

Dit is een van de grootste problemen met een natuurlijk gazon. Er zijn zoveel soorten onkruid die in een natuurlijk gazon kruipen, dat onkruidbestrijding echt een hele klus op zich is. Het kost zoveel tijd en geld, maar met een kunstgrasveld is onkruidbestrijding geen probleem. Misschien moet je ze nog steeds af en toe trekken, maar ze komen veel minder vaak voor als je een kunstgrasveld hebt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden