AEC info

6 tips om je tapijt te reinigen

Geplaatst op

Je maakt regelmatig je tapijt schoon met de stofzuiger. Maar is dit genoeg? Er zitten veel viezigheden, bacteriën en ziektekiemen verstopt in de stof van je tapijt die je met het blote oog niet zult zien. Zo nu en dan moet je daarom goed je tapijt reinigen. Hoe je dit kunt doen? Dat lees je in dit artikel!

Moet ik mijn tapijt reinigen?

Onze tapijten hebben te maken met modder, etensresten, haren van huisdieren en veel meer… Maar ongewassen tapijten kunnen ook een toevluchtsoord voor huisstofmijten worden, waardoor sommige mensen een groter risico lopen op huid- en ademhalingsproblemen als gevolg van een allergie voor stofmijt uitwerpselen. Toch reinigen de meeste mensen hun tapijt niet grondig omdat ze niet weten hoe vies het tapijt is en omdat ze niet weten hoe ze dit moeten doen.

Dit is wat je moet doen:

  1. Was tapijten om de drie maanden met een speciale shampoo voor tapijt. Kies een shampoo die een vlekkenbeschermer toevoegt aan de vezels. Je kunt hiervoor een machine kopen of huren.
  • Verwijder de vervelende inkepingen en afdruksporen die door meubels op tapijten zijn achtergelaten door een ijsblokje over het gebied te wrijven.
  • Ga niet te vaak over dezelfde vlek. De vlek kan verder in de tapijtvezels worden geduwd, waardoor hij erger wordt. Behandel de vlek zodra deze ontstaat met een tapijtreiniger, die de vloeistof recht omhoog tilt.
  • Gebruik een voorbehandeling op diepe vlekken voordat je je tapijten deep cleaned.

Dit helpt om de vlek van binnenin te verwijderen, zodat de vlek klaar is om door de tapijtreiniger te worden verwijderd. Bepaalde vlekken zoals chocolade en modder moeten worden behandeld zodra de vlek droog is. Eten, koffie, thee en rode wijn moeten worden verwijderd als ze nat zijn.

  • Niet overbevochtigen – vlekken kunnen door te veel vocht doordringen naar een diepere laag. Gebruik een föhn om alle plekken te drogen die zijn behandeld.
  • Laat eens in de zoveel tijd je tapijt professioneel reinigen door een specialist. Dan weet je zeker dat je tapijt hygiënisch schoon is en verleng je bovendien de levensduur van je tapijt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden