AEC info

5 Voordelen van kruipruimte isolatie

Geplaatst op

Overweeg je om de kruipruimte te isoleren? Dan is het altijd fijn om te weten wat hier de voordelen van zijn. In dit blog nemen we een aantal voordelen van kruipruimte isolatie met je door. Lees snel verder. Doe er je voordeel mee.

Warmte vasthouden

De gemiddelde temperatuur in een kruipruimte is 12 graden Celsius. Zonder kruipruimte isolatie kan er warmte verloren gaan naar de kruipruimte. Hierdoor verlies je warmte en voelt het koud aan in het huis. Kruipruimte isolatie zorgt er voor dat deze warmte niet verloren gaat, maar naar boven weerkaatst. Daarbij voorkom je zo huiszwam, een echte vloerensloper.

Besparing

Door de kruipruimte te laten isoleren, kun je op je stookkosten besparen. Je kan wel 7 kubieke meter gas besparen per vierkante meter.

Hoger wooncomfort

Door de isolatie zal je huis een stuk warmer aanvoelen. Gemiddeld zal de gevoelstemperatuur in je huis zo ongeveer met 4 graden Celsius omhoog gaan. Kruipruimte isolatie zorgt ook voor een betere staat van je huis. Zo zal de luchtvochtigheid in de kruipruimte en andere ruimtes in het huis minder afwijken. De isolatie zorgt ook voor minder huisstofmijt en ongedierte.

Huiswaarde stijgt

Als je jouw huis gaat verkopen, dan ben je verplicht om een energielabel te overhandigen. Als jouw huis voorzien is van kruipruimte isolatie, dan zal dit energielabel verbeteren, dit zie je dan weer terug in de waarde van je huis.

Goed voor het milieu

Door het gebruik van kruipruimte isolatie zorg je ervoor dat er in jouw huis minder wordt gestookt. Dit zorgt voor een vermindering van de CO2-uitstoot. Bij kruipruimte isolatie komen er geen schadelijke gassen vrij. De isolatie die wordt gebruikt is ook nog brandveilig.

Enkele voordelen van kruipruimte isolatie zijn dus: dat het warmte vasthoudt waardoor je bespaart op de stookkosten, het verhoogt je wooncomfort, de waarde van je huis wordt verhoogt door een beter energielabel en je bent goed bezig voor het milieu.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden