AEC info

5 innovatieve verfsoorten voor je huis

Geplaatst op

Als je een verf gaat kiezen voor je huis hoef je allang niet alleen meer na te denken over de kleur. In de laatste jaren hebben verffabrikanten zoals Sikkens, nieuwe technologieën gebruikt om innovatieve verven te creëren die extra bescherming bieden onder bepaalde omstandigheden. We hebben 5 innovatieve verfsoorten voor je op een rij gezet: van bacteriewerende verf tot hittebestendige verf.

1.      Bacteriewerende verf

Bacteriewerende verf is zeer prijzig, maar dan heb je ook wat. Bepaalde verfabrikanten beweren namelijk dat deze verf 99% van de bacteriën doodt, zoals MRSA en E. coli. Het geheim zit hem in het actieve ingrediënt van de verf: de quaternaire ammoniumverbinding. De verf is daardoor zeer geschikt voor keukens, badkamers en wasruimtes. Niet alleen in huizen van particulieren, maar ook in de gezondheidszorg. Verf met een bacteriewerende werking is verkrijgbaar in vrijwel elke bouwmarkt en online.

2.      Schimmeldodende verf

Verven op waterbasis met een schimmelwerende coating gebruik je om muren met bestaande schimmels, meeldauw, mos en bacteriën te schilderen. Deze verfsoort bevat stoffen om bestaande schimmels te doden en de groei van nieuwe schimmels te voorkomen. Bovendien heeft deze verf een sterke geur die voorkomt dat nare luchtjes van onder meer huisdieren, rook en brandschade verdwijnen. Verf met een schimmeldodende werking koop je in vrijwel elke bouwmarkt.

3.      Verf voor een betere luchtkwaliteit

Om het leef- en woonklimaat in huis te verbeteren zijn er verven met een geurreducerend effect. Door deze verf op muren in huis aan te brengen verbetert de luchtkwaliteit. Dit komt namelijk doordat de verf de stoffen uit isolatie, tapijt en kasten in de lucht afbreekt terwijl het droogt. Ideaal voor mensen met astma of allergieën. Deze verf kopen? Bestel online of bezoek een lokale bouwmarkt.

4.      Verf om barsten te dichten

Voor buitentoepassingen zijn verven op de markt die uitzetten en krimpen om scheuren te voorkomen. Hierbij kunt u denken aan verf voor stucwerk, metselwerk, beton en baksteen. De verf kan zo ver uitrekken dat haarscheurtjes en barsten voorkomen worden. Daarnaast hebben deze verfsoorten een vochtwerende functie. De acryl-latex formule ademt, zodat vocht en vuil zich niet kunnen ophopen in muren. Deze verfsoort is eveneens vrijwel overal verkrijgbaar. 

5.      Hittebestendige verf

Verven met een infrarood reflecterende coating beschermen tegen scheuren, schilfers en schimmels in warme klimaten. De infrarood reflecterende werking van de verf zorgt ervoor dat zon- en warmtestralen weerkaatsen, waardoor vloeren en muren minder warm worden. Hittebestendige verf koop je bij een bouwmarkt of eenvoudig online.

Onze tip voor de doe-het-zelver

We sluiten af met een tip voor doe-het-zelvers: gebruik een verf die verkleurt als het droogt. Er zijn verven die bijvoorbeeld roze zijn tijdens het schilderen en vervolgens in de gewenste kleur veranderen als het droog is. Tijdens het verven zie je dan eenvoudig of je bepaalde plekken of hoeken hebt gemist.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden