AEC info

4 Tips voor het wassen van je ramen

Geplaatst op

Het lappen van de ramen is een klusje dat veel mensen graag zo lang mogelijk uitstellen. Ik geef ze niet ongelijk, want het is ook een vervelende klus. Vooral als je ziet na al je harde werk dat er nog steeds strepen zichtbaar zijn. Onderstaande tips zouden het lappen van je ramen een stuk gemakkelijker moeten maken. 

  1. De beste tijd om je ramen te lappen

Wanneer je een glazenwasser in dienst hebt, komt die vaak 1x in de maand. Heb je geen glazenwasser en de handige tools, zoals een telescoopsteel. Dan zul je toch echt zelf een keer aan de slag moeten met het lappen van je ramen. Het schijnt zo te zijn dat er een voorkeur seizoen is om je ramen te lappen en minimaal 2x per jaar je ramen te lappen. 1x in de lente en 1x in de zomer. In de winter worden onze ramen het vuilst, daarom is het bijna zonde om je ramen in de winter te gaan lappen. Het wordt namelijk zo weer vies. 

  1. Het beste weer om je ramen in te lappen

Een bewolkte dag met weinig tot geen wind maakt de meest perfecte omstandigheden om je ramen te lappen. Als het namelijk te zonnig en winderig is, krijg je zelf niet de kans om je ramen goed droog te maken. Als het regent, spreekt het aardig voor zich dat al je harde werk bijna voor niets is. 

  1. Droog je ramen met een microvezeldoekje

De microvezel moet wel de favoriete vezel van de glazenwassers zijn, want ALLE experts raden aan om de ramen te reinigen met een microvezeldoek.

  1. Maak je eigen schoonmaakmiddel voor de ramen 

De experts die de beste tips geven voor het wassen van ramen raden aan om je eigen reinigingsoplossing te maken door een paar druppels afwasmiddel te mengen met een emmer warm water. Goedkoop en simpel!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden