AEC info

4 tips voor het onderhouden van buitenzonwering

Geplaatst op

Als je nieuwe buitenzonwering hebt, dan wil je er natuurlijk lang van kunnen genieten. Ook is het dan wel net zo fijn dat de buitenzonwering gewoon mooi blijft. Om hiervoor te zorgen, moet je het materiaal op de juiste manier onderhouden. Maar hoe? In deze blog geven we een aantal onderhoudstips voor de buitenzonwering, zodat het lang mooi blijft en langer meegaat.

Niet nat oprollen bij regen

Vanuit het niets kan regen ineens als bakken uit de hemel komen. Wat je dan vooral niet moet doen, is de nat geworden zonwering alsnog gaan oprollen. Een nat doek is namelijk geen ramp, maar het doek moet wel de kans krijgen om te drogen. Opgerold is dit niet het geval, er kan dan zelfs schimmelvorming gaan ontstaan. Laat de zonwering dus gewoon uit bij regen en geef het de kans om te drogen.

Wel oprollen bij harde wind

Je wilt geen scheuren in je buitenzonwering. Om deze reden is het belangrijk om de zonwering bij harde wind tijdig in te rollen. Alle zonwering kan wel wat wind aan, maar als de wind wat harder gaat is het verstandig om de zonwering in te rollen.

Regelmatig schoonmaken

Buitenzonwering wordt na verloop van tijd vies, doordat de omstandigheden door wind, regen en hagel niet altijd ideaal zijn. We adviseren daarom de buitenzonwering regelmatig schoon te maken. Gebruik bijvoorbeeld iedere maand even een sopje met lauwwarm water om het doek en de constructie schoon te maken.

Verwijderen van vlekken

Het kan nou eenmaal voorkomen dat er vlekken komen op de buitenzonwering. Verwijder deze vlekken zo snel mogelijk, zodat de vlekken niet de kans krijgen om zich dieper in het doek te hechten. Dus als er vogelpoep of een agressieve vlek zoals een vetvlek op het doek komen, vergeet dan niet de vlek direct weg te halen.

Wil je meer tips over zonwering? Neem dan eens contact op met een zonwering specialist. Zij kunnen je adviseren over hoe je je zonwering het beste kunt onderhouden, maar ook over welke zonwering het beste bij uw situatie past.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden