AEC info

4 tips om een verstopt riool te voorkomen

Geplaatst op

Een verstopping in huis is natuurlijk erg vervelend en niemand zit erop te wachten. Toch kiezen mensen er steeds vaker voor om niet na te denken bij wat ze doorspoelen. Daarnaast worden bepaalde putjes of leidingen ook te weinig schoongemaakt waardoor een verstopping ontstaat. Om te voorkomen dat jij strak een grote verstopping hebt, hebben wij hier 4 tips die je kunt volgen.

Het is geen prullenbak

Het toilet is zeker niet ontworpen als prullenbak, gebruik deze hier dan ook niet voor. Door het storten van etensresten vergroot je de kans op een verstopping. Maar niet alleen etensresten zijn een boosdoener, ook het overmatig gebruik van wc papier of het doorspoelen van tampons, maandverband, natte doekjes en bijvoorbeeld luiers kan zorgen voor grote verstoppingen.

Haren als grootste vijand

Haren zijn de vijand van ieder putje en afvoerstelsel. Ze zorgen al snel voor vervelende verstoppingen in bijvoorbeeld de douche. Doordat de haren namelijk in de zwanenhals blijven haken raakt deze erg snel verstopt. Daarom is het belangrijk deze plekken regelmatig schoon te maken, en ook schoon te houden.

De vaatwasser

De vaatwasser is in de meeste huishoudens de grootste vriend, maar ook deze kan zorgen voor vervelende problemen. De vaatwasser voert namelijk allemaal vet en zeepresten af die op hun beurt kunnen zorgen dat de afvoer volledig dicht slibt. Het maakt hierbij niet uit van welke soort wasmiddel je gebruik maakt, er zullen altijd resten het riool in gaan. Het is hierom aan te raden met regelmaat een grote hoeveelheid warm water door het riool te spoelen.

Toch een verstopping

Een verstopping vorkomen is altijd beter dan deze weer moeten weg halen. Hiervoor kun je eventueel gebruik maken van ontstoppingsmiddelen, maar doe hiermee altijd voorzichtig. Bij volledig verstopping kunnen deze middelen de verstopping namelijk ook verergeren. Hierom kan het bij een grote verstopping ook slim zijn je riool te laten ontstoppen door een gespecialiseerde ontstopper.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden