AEC info

4 redenen om je ramen te laten lappen door professionals

Geplaatst op

Het lappen van de ramen is een klus dat moet gebeuren, maar niet veel mensen leuk vinden. Maar omdat het af en toe moet pak je er wel is een emmer water en wat sop bij. Maar lap je je ramen wel op de juiste methode? Om er zeker van te zijn dat je ramen routinematig en grondig worden gereinigd is het inhuren van een professionele glazenwasser geen overbodige luxe. Lees hieronder waarom.  

Het bespaart tijd

Of je nu de ramen van een bedrijf moet lappen tijdens je werkuren of je eigen ramen thuis. Bij het inzetten van professionele glazenwassers hoef je zelf geen raam meer te wassen en bespaar je tijd. 

Je ramen worden op de juiste manier gelapt 

Vaak pakken mensen bij het lappen van de ramen er alleen een emmer water en wat zeep bij. Toch is het lappen van de ramen in werkelijkheid iets lastiger dan gedacht. Een emmer water en zeep kunnen je ramen namelijk beschadigen. Er bestaan vele soorten ramen die allemaal een andere reinigingsmethode wensen, om ze zo schoon mogelijk te krijgen. Getinte ramen vereisen bijvoorbeeld zo een speciale behandeling. Het gebruik van reguliere schoonmaakmiddelen op dit soort ramen beschadigen ze en leveren hoge reparatiekosten op. Om ervoor te zorgen dat elk raam correct wordt gereinigd, laat je het werk aan de professionals over. 

Veiligheid

Het wassen van de ramen zonder de juiste materialen en ervaring kan gevaarlijk zijn. Vooral als je de ramen op de bovenste etage(s) wilt lappen. Zelfs een val van de ‘eerste verdieping’ kan ernstige verwondingen veroorzaken. Als je bijvoorbeeld de glazenwasser in Amsterdam inhuurt, hoef je zelf niet op een ladder te gaan staan en je te manoeuvreren in gekke poses om bij elk hoekje van je ruit te komen. De professionele glazenwassers weten precies hoe ze overal bij kunnen komen. 

De levensduur van je ruit wordt verlengd

Als je je ramen niet vaak lapt, kunnen ‘opgebouwde’ vuildeeltjes en ander puin zich in het glas etsen en blijvende schade en krassen veroorzaken. Deze sporen kunnen de ruiten zelfs verzwakken, wat later kan leiden tot scheuren, afschilfering en andere dure beschadigingen. Door het inzetten van glazenwassers word je raam routinematig schoongemaakt en heeft vuil geen tijd om zich in het glas te etsen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden