AEC info

4 Dingen die je kunt doen met kartonnen dozen

Geplaatst op

Karton is een alomtegenwoordig verpakkingsmateriaal, vooral als je veel van het internet bestelt. je kunt die kartonnen dozen op maat laten stapelen tot je naar de recyclingplaats gaat, of je kunt ze opnieuw gebruiken en er nog een paar ronden creatief gebruik van maken voordat je het karton eindelijk naar de papierbak stuurt. In dit blog vertellen we je over 4 dingen die je kunt doen met kartonnen dozen.

Vloerbescherming voor evenementen

Grote kartonnen dozen zijn hier perfect voor. Als je een evenementenhal huurt en je wilt de keuken en andere vloeren beschermen tijdens de inrichting, het koken en de service, leg dan karton neer. Het zal morsen en vlekken opvangen, slijtage voorkomen, en wat schokabsorptie toevoegen voor werknemers die misschien een tijdje op hun voeten staan. Het ziet er niet noodzakelijkerwijs mooi uit, maar het zal niet nodig zijn om te gaan in de verkleed-up openbare ruimtes.

Recycling en vuilnisophalers

Als je toch van plan bent om karton naar de recyclageplaats te brengen, laat het dan nog een laatste keer dubbel werk doen. Organiseer je gescheiden recycling in kartonnen dozen en plaats ze strategisch rond evenementen met duidelijke bewegwijzering om gasten aan te moedigen compost, afval en recyclebare materialen te scheiden.

Voorgerechten voor zaailingen

Als je eieren in karton koopt, heb je er misschien over nagedacht over allerlei toepassingen, en er zijn er een heleboel. Maar hier is er een die past bij het toevallige tuiniersthema van deze: voorgerechten voor zaailingen. Voeg rijke, schone grond toe aan elk eierdopje, samen met wat zaadjes, en kijk hoe je planten groeien! Je kunt de eierdoos handig uit elkaar snijden en direct in de grond planten zonder de zaailingen te storen, want het karton zal afbreken naarmate de planten rijpen.

Karton als vuurstarter

Karton is, net als andere papierproducten, natuurlijk ontvlambaar. Als je schoon karton hebt dat niet geverfd of gewaxt is (om onaangename gasuitstoot te voorkomen), is het een goede brandstarter. Snij een strook door en steek het uiteinde aan voordat je het aanbrengt op de belangrijkste punten bij het vuur dat je hebt gelegd om het aan te moedigen om heet en gelijkmatig te branden – en gooi je vuurstarter er dan bij de rest van de stapel in als je klaar bent!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden