AEC info

4 dingen die je kunt doen als je jezelf buitensluit

Geplaatst op

Buitengesloten worden uit je huis kan nare gevolgen hebben. Het is frustrerend en lijkt altijd te gebeuren op de meest ongemakkelijke momenten. Terwijl je voor je gesloten deur staat, vraag je je af wat ik nu moet doen? Gelukkig, je bent niet zonder opties! Kijk eens naar deze 4 dingen om te doen als je buitenshuis bent afgesloten.

Bel een vriend(in)

Meestal geven mensen de reservesleutels uit aan een vertrouwde vriend of familielid, zodat ze in dit soort situaties gewoon kunnen bellen. Als je in een huurwoning of condominium woont, bel dan de verhuurder en vraag hem of haar om je binnen te laten. Hoewel je misschien niet altijd aan elke vriend of familielid een reservesleutel wilt uitdelen, blijkt het in dit soort situaties toch nuttig te zijn.

Probeer een raam of deur open te krijgen

Maak een wandeling om je huis heen om te zoeken naar open ramen of deuren waar je doorheen kunt gaan. Als je toch een open raam vindt, wees dan altijd extra voorzichtig als je er doorheen klimt, zodat je je hoofd niet stoot of valt. Hoewel je nooit ramen of achterdeuren open moet laten staan, zijn ze zeer nuttige toegangspunten wanneer je jezelf buitengesloten hebt.

Gebruik een plastic kaart

Of je nu een creditcard of I.D. kaart hebt, probeer de kaart tussen de deur en het kozijn te klemmen terwijl je de hendel met goede kracht heen en weer beweegt. je kunt ook proberen met behulp van de plastic kaart om het slotmechanisme te raken en vervolgens op de kaart te drukken met de kaart om deze te ontgrendelen. Deze stap is iets lastiger en tijdrovender, maar het kan als laatste redmiddel of met een ervaren buurman worden gedaan.

Bel een slotenmaker

Een snelle internet- of telefoonboekzoekopdracht kan je een lijst van gerenommeerde slotenmakers in de omgeving opleveren. Slotenmakers bieden precies om deze reden diensten aan en zullen in staat zijn om de deur voor je te openen, of ze nu in de deur zelf moeten inbreken of het slot moeten verwijderen. Deze methode kost je natuurlijk wat geld. Echter, het zal meestal niet meer dan een uur duren voordat een slotenmaker de klus geklaard heeft.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden