AEC info

4 bouwtips om wellness in huis te halen

Geplaatst op

Het coronavirus heeft een hele verandering in de manier van leven veroorzaakt. Er wordt geadviseerd om zoveel mogelijk binnen te blijven en je sociale contact naar een minimum te brengen. Het is momenteel nog onzeker of en wanneer we ons dagelijks leven weer op kunnen pakken. De maatregelen hebben ervoor gezorgd dat geboekte vakanties zijn geannuleerd, waardoor iedereen de komende zomer genoodzaakt is om in eigen land te blijven. De waardevolle periode die draait om rust en ontspanning om je weer op te kunnen laden. Periodes van rust en ontspanning zijn noodzakelijk om op lange termijn te blijven presteren. Om je toch nog goed te kunnen opladen, geven we in dit blog enkele waardevolle tips om het vakantiegevoel naar huis te halen en thuis te kunnen genieten van wellness en ontspanning. 

Sauna kopen

Naast de eerstvolgende vakantie is ook het weer in Nederland erg onzeker. Een warme plek om even helemaal tot rust te komen is dan ook ideaal. Zo kun je bijvoorbeeld een sauna kopen, waardoor je bent verzekerd van een warme en ontspannen plek in of rondom je woning. Sauna’s zijn zowel geschikt voor in de tuin als binnen. Naast rust en ontspanning zorgt is een bezoek aan de sauna ook nog eens gezond. Door de warmte in een sauna ga je transpireren, waardoor afvalstoffen je lichaam verlaten. 

Een zwembad

Ook kun je ervoor kiezen om een eigen zwembad te plaatsen, waardoor je altijd bent verzekerd van een frisse duik. Buitenzwembaden zijn steeds populairder omdat je hierdoor in een privéomgeving kunt ontspannen zonder drukke kinderen. Ook opblaasbare zwembaden worden in de zomer veelvuldig gebruikt. Kies je ervoor om een zwembad te laten bouwen, dan moet je wel rekening houden met vrij intensief onderhoud. Een goed zeil, dat dient als bescherming tegen bladeren en takken, zorgt ervoor dat het onderhoud beperkt blijft. 

Jacuzzi 

Een jacuzzi wordt in de meeste gevallen in de tuin geplaatst en zorgt voor een optimale omgeving om te ontspannen. Heerlijk borrelen met vrienden of familie in een mooi afgewerkte jacuzzi, voorzien van mooie sfeerverlichting. In tegenstelling tot een buitenzwembad, is een jacuzzi relatief eenvoudig te onderhouden. 

Natuurlijke elementen en tinten

Om de buitenlandse sfeer naar je eigen woning te halen, raden we aan om je interieur te voorzien van natuurlijke elementen en kleuren. Materialen als marmer en beton creëren een sfeer die je doet denken aan een resort op Bali. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden