AEC info

3 verschillende soorten typen zonweringsystemen voor binnenshuis

Geplaatst op

Het zonnetje dat in je huis schijnt kan heel fijn zijn, als het bijvoorbeeld winter is of het koud is in je huis. Toch is het zomers erg prettig om de zon uit je huis te weren, anders loopt de kamertemperatuur nog hoger op. Het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon last hebt van de zon die schijnt op de televisie of recht in je gezicht. Al met al genoeg redenen om een zonweringsysteem aan te schaffen. Vaak dienen deze ook als ‘normale’ raambekleding. Kijk voor alle typen zonweringsmogelijkheden ook eens op Spiegelzonwering.nl voor zonwering Utrecht

Jaloezieën

Jaloezieën heb je in houten en aluminium varianten en kenmerkt zich door het kantelmechanisme. Je kunt met jaloezieën in een handomdraai het lichtinval of de inkijk verminderen. Een groot voordeel van jaloezieën is dat je deze niet per se helemaal dicht hoeft te doen, maar dat je zelf kunt bepalen hoe ver je ze dicht doet. Er bestaan ook jaloezieën die je elektrisch kunt bedienen. 

Shutters

Shutters zijn houten binnenluiken met verstelbare ‘lamellen’, die een erg stijlvolle en chique uitstraling afgeven in je huis. Eigenlijk zijn shutters een soort modern alternatief voor jaloezieën of gordijnen. Shutters zijn vochtbestendig, eenvoudig te reinigen en makkelijk te bedienen. Ook shutters kunnen voorzien zijn van een systeem waardoor je deze elektrisch kunt kantelen. 

Vouwgordijnen

Hoe je vouwgordijn eruit ziet, kun je tegenwoordig zelf bepalen. Zo kies je bijvoorbeeld of de baleinen aan de voor- of de achterzijde wordt gemaakt en of je de biesband aan de zijkant van het vouwgordijn laat plaatsen. Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in superveel verschillende stoffen. Je kiest zelf hoe verduisterd je je vouwgordijn laat zijn. Wil je ergens ‘normale’ gordijnen in je huis? Vaak kun je de stof die je hebt uitgekozen voor het vouwgordijn ook gebruiken voor je traditionele gordijnen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden