AEC info

3 Tips voor het zelf maken en inrichten van een baby- of kinderkamer

Geplaatst op

Ga je zelf de kinderkamer maken? Dat is een hele klus, maar gelukkig zijn er een hele hoop manieren om de verschillende keuzes die je zult moeten maken, wat eenvoudiger voor je te maken. We hebben daarom in deze blog een aantal interessante tips voor hoe je de kinderkamer slim maar toch nog ook leuk kunt inrichten.

Kleurrijk, maar eenvoudig behang

Je wil natuurlijk dat de kinderkamer een leuk behang heeft. Het is dan des te belangrijk dat je goed nadenkt voordat je het behang met het meest ingewikkelde en variërende patroon aanschaft. Behangen wordt namelijk stukken moeilijker wanneer je te maken hebt met patronen die op de snijrand goed dienen aan te sluiten op de volgende baan! Als je dus behang voor de babykamer of kinderkamer neemt met patroontjes en figuurtjes, bekijk dan of het mogelijk is om iets aan te schaffen waarbij er (bijna) geen figuren op de snijrand zitten!

Koop op de groei

Zeker als het gaat om een baby, dan is het belangrijk om zaken op de groei te kopen. De meeste mensen denken hier echter alleen aan wanneer het gaat om kleding en/of speeltjes. Ook het meubilair en de decoraties kunnen op de groei gekocht worden. Zo kun je bijvoorbeeld niet echt goed een commode gebruiken als je kind geen luiers meer draagt! Je kunt in plaats van een commode een wat hogere tafel aanschaffen waar je kleintje straks met een krukje aan zou kunnen zitten om te kleuren of te knutselen.

Kies de juiste vloer

Het kiezen van de juiste vloer is van groot belang bij een babykamer. Je kunt natuurlijk kiezen voor eenvoudig laminaat wat je ook wel snel gelegd zult hebben, maar dit zal er na verloop van tijd duidelijk minder goed uitzien. Spelende kinderen op een laminaatvloer zal in de praktijk betekenen dat de vloer vol met krassen en deuken komt te zitten. Tapijt zou een alternatief kunnen zijn, ware het niet dat tapijt weer sneller vlekken vasthoud. Een mooi alternatief is een gietvloer of een laminaatvloer met een speeltapijt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden